Egyedi vízeséses kijelzővel látták el a Xiaomi vadonatúj mobiltelefonját

not image

Kulcsár Péter

2021. február 6. - 16:36

A kínai gyártó egy egészen különleges koncepciót mutatott be hivatalos YouTube-csatornáján, amitől még a szakértők lélegzete is elállt.

A Xiaomitól nem áll távol, hogy időnként merész dizájnnal ellátott készülékekkel borzolja a kedélyeket, elég csak a 2019 szeptemberében leleplezett Mi Mix Alpha prototípusra gondolnunk.

Ma egy teljesen más tervvel rukkoltak elő a kínaiak, ugyanis egy olyan okostelefonról tettek közzé egy pazar ízelítőt, melynek kerek szélei vízesésként gömbölyödnek az üvegborítás oldalán.

A Xiaomi a technológiát négyszeresen kerekített hiperkijelzőnek hívja – ennél jobb nevet ki sem találhattak volna erre a lenyűgöző megoldásra, amiről még elhinni is nehéz, hogy valaha sorozatgyártásba kerülhet.

A koncepciómobilon nincsenek csatlakozók, mint ahogyan a fizikai gombok is hiányoznak róla. Az új kijelző négy lekerekített sarokkal rendelkezik, amelyekkel megelőzhetőek a tenyérrel történő nem kívánt gombnyomások.

Egy másik érdekes jellemzője a telefonnak az állapotjelző, ami a jobb felső sarokba került. Fontos megjegyezni, hogy csupán egy előre renderelt felvételről beszélünk, bár a Xiaomi a The Verge techmagazinnak megerősítette, hogy már elkészítették a telefon húsvér változatát, bemutatására azonban még várnunk kell.

Egyelőre nem tudni, pontosan mikor foghatjuk kezünkbe először ezt a bámulatos okoseszközt, mint ahogyan az is kérdéses, a négyszeresen kerekített hiperkijelző technológia mikor jelenhet meg a piacon.