Dollár
382,70 Ft
Euró
392,37 Ft
Font
463,84 Ft
Bitcoin
24,867 $

A Xiaomi ismét nagyot robbanthat a piacon ezzel a mobillal

not image

Kulcsár Péter

2021. február 3. - 22:14

A kínai gyártó 2020 utolsó negyedévében dobta piacra a zászlóshajónak számító Mi 11 okostelefont – úgy tűnik, idén két újabb modellel gazdagodhat a széria.

A MyFixGuide szúrta ki elsőként, hogy kínai bennfentes források alapján 2021-ben érkezik az iPhone 12 mintájára a Mi 11 Lite és a Mi 11 Pro készülék is a Xiaomi kínálatába. Míg az első egy kevésbe erős, bár sokkal olcsóbb modell lesz, addig az utóbbi a Mi 11 csúcsteljesítményű változataként díszeleghet majd a felhasználók zsebeiben.

Soron kívül Putyin egyre közelebb hozza egymáshoz Oroszországot és Észak-Koreát

A Mi 11 Lite egy OLED kijelzőt kaphat, előlapján egy szelfikamerával ellátott punch hole-lal. A készülék szívében egy Qualcomm SM7350 lapkakészlet duruzsolhat, míg a hátlapra egy 64 megapixeles főkamerát és egy 5-szörös optikai zoomra képes telefotó szenzort szereltek.

Rendkívül érdekes látni a Xiaomi specifikációit, hiszen jelenleg a Qualcomm még nem gyárt SM7350 kódnévvel rendelkező chipeket, ezért szakértők úgy gondolják, valójában a Snapdragon 755G felújított, 5nm-es technológiával készült egységéről lehet szó.

Ha hihetünk a pletykáknak, akkor a processzorban egyetlen erős Cortex-A78 mag foglalhat majd helyet, amivel nemcsak a teljesítményt maxolhatják ki, hanem az üzemidőn is jelentősen javíthatnak.

A 64 megapixeles főkamera a Mi 11-en található 108 megapixeles szenzorához képest egyértelmű visszalépésnek számít, ugyanakkor a telefotó kamera egy meglehetősen drága komponens, ami eddig csak a Mi Note 10-nél jelent meg.

Egyelőre nem tudni, pontosan mikor mutathatja be a népszerű kínai techóriás az új Mi 11 Lite és Mi 11 Pro mobiltelefonokat, mint ahogyan az is kérdéses, mennyibe kerülhetnek majd ezek az okoseszközök.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.