Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,84 Ft
Euró
393,40 Ft
Font
467,66 Ft
Bitcoin
64,251 $

Egy nappal a választások után halt meg a kongói ellenzéki jelölt, a koronavírus végzett vele

Tragikus hírt jelentett be Kolelas kormányfőnöke, aki megerősítette, hogy az ellenzéki jelölt egy nappal a választások után elhunyt.

...svg content...Fotó: Illusztráció: Pixabay
Külföld
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Guy Brice Parfait Kolelas, a Kongói Köztársaság választásainak vezető ellenzéki elnökjelöltjeként kampányolt, de egy nappal azt követően, hogy az ország elment szavazni, elhunyt a koronavírus szövődményei miatt.

Az Al Jazeera beszámolója szerint Kolelas választások estéjén került kórházba, és a COVID-19 miatt halt meg, amikor Franciaországba vitték kezelésre. Ezt Christian Cyr Rodrigue Mayanda kampányfőnök erősítette meg hétfőn az AFP hírügynökségnek. Soron kívül Kiderült, mely egyetemre volt a legnehezebb bekerülni

Kiderült, hogy az elnökjelölt az őt szállító orvosi repülőgépen hunyt el, ami vasárnap délután Brazzaville-ből érkezett. Szombaton az egyik családtag az Associated Pressnek elmondta, hogy Kolelas egy fővárosi magánkórházban kapott kezelést, miután megtámadta a szervezetét a koronavírus.

Pénteken emiatt az utolsó kampányeseményén már nem is tudott részt venni, és egy nappal korábban a sajtónak arról beszélt, hogy maláriája lehet. A 61 éves politikusról egy videó keringett a közösségi médiában, ahogy oxigénmaszkot visel egy kórházi ágyban.

Halad az oltási kampány Európában, de ki lesz az, aki elmehet nyaralni is?

Akkor gyenge hangon annyit mondott, hogy bajban van, a halál ellen harcol, de arra kéri a honfitársait, hogy menjenek el szavazni, ne a semmiért keljen harcolnia. A szavazások után várhatóan Denis Sassou Nguesso marad a kormány élén, aki 1997 óta a Kongói Köztársaság elnöke.

Szlovákia válaszlépésekkel fenyegette meg Ukrajnát az olajszállítás blokkolása miatt

A szlovák vezetés élesen bírálta Ukrajnát az orosz Lukoil olajszállításainak blokkolása miatt, válaszlépéseket helyezve kilátásba.