Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
363,04 Ft
Euró
394,01 Ft
Font
467,77 Ft
Bitcoin
64,247 $

Egy hosszú hétvége kellett ahhoz, hogy több mint 1100 magyar kerüljön kórházba a vírus miatt

Ez a szám is elrettentő példa azok számára, akik nem hisznek a koronavírusban, vagy azt nem tartják annyira veszélyesnek.

...svg content...Orosháza, 2021. március 16. Kardosné Huszár Ildikó klinikai diabetológiai szakedukátor megméri egy idős férfi testhőmérsékletét, mielőtt megkapja a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájának első adagját az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben kialakított oltóponton 2021. március 16-án. MTI/Rosta Tibor
Belföld
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Müller Cecília országos tisztifőorvos a keddi sajtótájékoztatóján elmondta, a helyzet annyira súlyos a harmadik hullám terjedése miatt, hogy új részlegeket kell megnyitnia a kórházaknak. Szlávik János szimplán úgy fogalmazott, hogy borzasztó két hét áll előttünk.

Ez lehet a legnehezebb két hét, amivel valaha is szembe kellett néznünk a járvány ideje alatt, de az mindenképpen jó hír, hogy nemrég jelentős vakcinamennyiséget szabadítottak fel Magyarországon orosz és kínai részről. Soron kívül Gyurcsány Ferenc: Fiatalok, ne vegyetek kábítószert

Mindeközben a magyar egészségügyi rendszer álláspontját is megtudhattuk az AstraZeneca oltásról, aminek használatát több európai országban is leállították vérrögképződés miatt, de továbbra sem bizonyított, hogy az esetek összefüggnek az oltás beadásával.

A magyar kórházak egyre telítettebbek, lassan 10 ezer COVID-beteg szorul ápolásra, ami egy hatalmas szám és ennél lényegesen több is lehet. Müller ismét mondott egy olyan számadatot, ami sokakat elrettenthet attól, hogy szabályt szegjenek, vagy ne figyeljenek oda a védekezésre.

Csak az elmúlt napon mintegy 500 fővel emelkedett a kórházi ápolásra szoruló betegek száma, akik a vírus miatt kerültek ilyen állapotba. A hosszú hétvége alatt pedig 1126-an kerültek kórházba. „Náluk egyértelműen súlyosan zajlik a betegség.” – mondta Müller Cecília, aki azt is kiemelte, hogy az intenzív osztályokon egyre több fiatalt látni, akik küzdenek az életükért, mivel a brit mutáns nemcsak gyorsabban terjed, de agresszívebb is.

Jelentősen visszaesett a falusi szálláskiadók forgalma

A falusi szállásokkal foglalkozók árat emelni már nem nagyon tudnak, ehelyett a modern világ vívmányait próbálják minél inkább bevinni a helyeikre.