Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,84 Ft
Euró
393,40 Ft
Font
467,66 Ft
Bitcoin
64,251 $

Édességeket kínáló robot futkos a bevásárlóközpontok polcai között

Az M&Ms cukorkákat gyártó vállalat robotját azért üzemelték be, hogy a termékek árusítása és reklámozása mellett kifigyeljék a vevők vásárlási szokásait.

...svg content...Fotó: YouTube/RIS News
Tudomány
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Ha problémát jelentene eligazodnunk a szupermarketek széles kínálatában, cseppet sem kell félnünk, ugyanis egy egészen egyedi kütyü segítségünkre siethet.

A Mars Inc. édességeket gyártó cég beüzemelte Smiley névre keresztelt robotját, amely a kasszánál különféle nyalánkságokat ajánl fizetés előtt a vásárlóknak – olvasható a Gizmodo magazin riportjában. Soron kívül Kiderült, mely egyetemre volt a legnehezebb bekerülni

A robot különböző szenzorokkal méri fel a helyzetet, és a potenciális vevőket illedelmesen megkörnyékezve kínálja meg őket csokoládéval és cukorkával.

A Smiley ezen kívül adatokat is gyűjt – a cég főként azt szeretné megállapítani, milyen szokásai vannak a vásárlóknak, ezáltal a jövőben átszabhatja marketingeszközeit, és célzottan promotálhatja a különféle termékeket.

Mindezidáig a Mars csupán egyetlen Smiley masinát állított hadba, amely a New York állambeli Monroe városában található ShopRite bevásárlóközpontban üzemel. Ha sikerrel zárul a tesztelés, akkor várhatóan világszerte alkalmazhatják majd a különleges készüléket az üzletekben.

Az egyelőre kérdéses, mennyire ésszerű ötlet húsvér emberek helyett robotokkal reklámozni a termékeket, az viszont biztos, jó úton haladunk afelé, hogy a mesterséges intelligencia ideiglenesen is, de átvegye felettünk az irányítást.

Szlovákia válaszlépésekkel fenyegette meg Ukrajnát az olajszállítás blokkolása miatt

A szlovák vezetés élesen bírálta Ukrajnát az orosz Lukoil olajszállításainak blokkolása miatt, válaszlépéseket helyezve kilátásba.