Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,960 $

750 ezer forintot fizet egy cég annak, aki 24 órán keresztül nem néz rá okostelefonja kijelzőjére

Ha mélyen magunkba nézünk, magunk is láthatjuk, hogy bizony túlságosan sok időt töltünk el mobiltelefonunk nyomkodásával és bámulásával, az egyik cég pedig éppen ezen szeretne változtatni.

Fotó: Unsplash
Egészség/Életmód

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Reviews.org vásárlói véleményeket összesítő weboldal meghirdette az úgynevezett „2021. évi digitális detoxikáló kihívást”, amely során a győztesek markát akár 2 400 amerikai dollár ütheti.

A kihívás sikeres teljesítéséhez nem kell más, mint 24 órán keresztül okostelefon nélkül létezni – olvasható a CNN riportjában. A honlap leírása szerint ha mindez meglehetősen egyszerűnek tűnik számunkra, akkor valószínűleg mi is abba a kategóriába tartozunk, akik képtelenek egyetlen napot is eltölteni készülékeik nélkül. Soron kívül Vasárnaptól mindkét irányban megáll a Szabadkikötőnél a csepeli HÉV

Ha érezzük magunkban a potenciált, akkor március 27. hajnali 1 óráig még jelentkezhetünk a megmérettetésre.

A szabályok értelmében nemcsak telefont, hanem televíziót, PC-t, játékkonzolt, laptopot, okosórát és egyéb kütyüket, mint például Amazon Alexát és Roombát sem szabad igénybe vennünk a verseny alatt.

A kihívás legfőképpen egy figyelemfelhívás a digitális kor problémáira és arra, hogy hajlamosak vagyunk megfeledkezni a körülöttünk lévő világról mindössze amiatt, mert éppen függünk telefonunktól és félünk attól, hogy lemaradunk az éppen aktuális hírekről.

A Reviews.org legutóbbi felméréséből kiderült, hogy az emberek 56,4 százaléka függőnek tartja magát, és nem tudna mobiltelefon nélkül létezni. Az amerikai addiktológiai intézet tavalyi átfogó kutatása alapján a digitális eszközök pontosan úgy hatnak az agyra, mint például a kábítószerek és az alkohol, így komoly függőség alakulhat ki, amelyről nehéz leszokni.