Dollár
381,81 Ft
Euró
394,65 Ft
Font
466,60 Ft
Bitcoin
24,414 $

750 ezer forintot fizet egy cég annak, aki 24 órán keresztül nem néz rá okostelefonja kijelzőjére

Fotó: Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. március 23. - 15:31

Ha mélyen magunkba nézünk, magunk is láthatjuk, hogy bizony túlságosan sok időt töltünk el mobiltelefonunk nyomkodásával és bámulásával, az egyik cég pedig éppen ezen szeretne változtatni.

A Reviews.org vásárlói véleményeket összesítő weboldal meghirdette az úgynevezett “2021. évi digitális detoxikáló kihívást”, amely során a győztesek markát akár 2 400 amerikai dollár ütheti.

Soron kívül Bokros Lajos: Az Orbán-kormány szakszerűtlen gazdaságpolitikája okozta a válságot

A kihívás sikeres teljesítéséhez nem kell más, mint 24 órán keresztül okostelefon nélkül létezni – olvasható a CNN riportjában. A honlap leírása szerint ha mindez meglehetősen egyszerűnek tűnik számunkra, akkor valószínűleg mi is abba a kategóriába tartozunk, akik képtelenek egyetlen napot is eltölteni készülékeik nélkül.

Ha érezzük magunkban a potenciált, akkor március 27. hajnali 1 óráig még jelentkezhetünk a megmérettetésre.

A szabályok értelmében nemcsak telefont, hanem televíziót, PC-t, játékkonzolt, laptopot, okosórát és egyéb kütyüket, mint például Amazon Alexát és Roombát sem szabad igénybe vennünk a verseny alatt.

A kihívás legfőképpen egy figyelemfelhívás a digitális kor problémáira és arra, hogy hajlamosak vagyunk megfeledkezni a körülöttünk lévő világról mindössze amiatt, mert éppen függünk telefonunktól és félünk attól, hogy lemaradunk az éppen aktuális hírekről.

A Reviews.org legutóbbi felméréséből kiderült, hogy az emberek 56,4 százaléka függőnek tartja magát, és nem tudna mobiltelefon nélkül létezni. Az amerikai addiktológiai intézet tavalyi átfogó kutatása alapján a digitális eszközök pontosan úgy hatnak az agyra, mint például a kábítószerek és az alkohol, így komoly függőség alakulhat ki, amelyről nehéz leszokni.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.