Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,39 Ft
Bitcoin
16,994 $

Héttagú drogbanda ellen emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség

ugyeszseg.hu
not image

Kulcsár Péter

2021. május 14. - 10:22

Kábítószer-kereskedelemmel és más bűncselekmények elkövetésével emeltek vádat hét tettessel szemben, akik marihuánát és amfetamint értékesítettek Kaposvár környékén.

A kaposvári rendőrök a nyomozás során 21 személyt hallgattak ki gyanúsítottként, közülük a vádirat szerint öten ismeretlen forrásból, valamint egymástól szerezték be és értékesítették elfogásukig az eladásra szánt kábítószert 2019-ben és 2020-ban – írta az ugyeszseg.hu.

Soron kívül Rákay Philip: „néhányunkat, a Hír TV alapítóit folyamatosan lehallgatták”

A vádlottak felderített vevői jobbára fiatal kaposvári és környékbeli személyek voltak, akik saját fogyasztásra, kis tételben vásároltak és a kereskedőkkel telefonos alkalmazásokon keresztül, valamint személyesen tartották a kapcsolatot.

A kereskedéssel vádolt I. rendű terheltnek – tudva arról, hogy tizennyolcadik életévét még nem töltötte be – a büntetett előéletű II. rendű és III. rendű társa is adott el nagyobb mennyiségű marihuánát, amely cselekmény 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában előkészítő ülésen történő beismerés esetén a bűnügyi felügyelet alatt álló, fiatalkorú vádlottal szemben 3 év javítóintézeti nevelés alkalmazását, a felnőttkorú kereskedőkkel szemben azonban 3 és 7 év közötti börtönbüntetések kiszabását indítványozta.

A képek a nyomozó hatóság által végrehajtott házkutatásokon készültek, amelyek során a képeken látható kábítószer fogyasztáshoz használt őrlőket is lefoglalták.