Dollár
423,88 Ft
Euró
408,85 Ft
Font
457,15 Ft
Bitcoin
19,181 $

Elhunyt Donald Trump volt felesége

Fotó: Donald Trump volt amerikai elnök beszél támogatóihoz a Texas állambeli Austinban tartott nagygyûlésen 2022. május 14-én. MTI/EPA/Adam Davis
not image

Hujber Dávid

2022. július 14. - 22:54

A korábbi amerikai elnök jelentette be a tragikus hírt, miszerint az első felesége örök álomra hajtotta a fejét a New York-i otthonában.

Donald Trump idén júniusban töltötte be a 76. életévét, de továbbra sem tervez nyugdíjba menni. Nagy terve, hogy visszatér az USA élére, és erre jó esélyei lehetnek, mert Joe Biden, a jelenlegi amerikai elnök támogatottsága egyre csak csökken.

Soron kívül Fürjes Balázs: a futball hazatér, Magyarország újra csúcsra érhet (videó) 

Első feleségét, Ivana Zelníčkovát még a 70-es évek végén, 1977-ben vette el, és noha sokan voltak, akik azt gondolták, hamar véget ér a kapcsolatuk, az évtizedeken át tartott. Egészen 1992-ig voltak házasok, családot is alapítottak, több gyermekük született.

Trump ezt követően még két alkalommal házasodott, 1993-ban és legutóbb 2005-ben. Marla Maples 1999-ig volt az egykori elnök felesége, míg az 52 éves Melania Trump még mindig az, aki first lady-nek is mondhatta magát.

Trump első felesége halálának okáról nem sokat tudni, leszámítva azt, hogy 73 évesen érte utol a vég, és az ifjabb Donald, Ivanka Trump, illetve Eric Trump édesanyja volt. Az USA korábbi első embere azt mondta, nagyon szomorúan tájékoztatja azokat, akik szerették az első feleségét, mert elhunyt a New York-i otthonában.

Csodálatos, gyönyörű és lenyűgöző nőnek nevezte Trump, aki szerinte nagyszerű és inspiráló életet élt. Büszke volt a gyerekeire, és ők is rá, de most eljött a végső búcsú ideje. „Nyugodj békében, Ivana.” – írta a posztjában Donald Trump, amiről a CNN is beszámolt.