Berobbant a dogecoin árfolyama Elon Musk Twitter-felvásárlásának hírére

Twenty20
PC
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Szinte az egekbe szökött a korábban csak mémként elhíresült kriptovaluta értéke azt követően, hogy bejelentették, a Twitter elfogadja Elon Musk 44 milliárd dolláros ajánlatát.

A Twitter igazgatótanácsa hétfőn rábólintott a Tesla-vezér ajánlatára, melynek értelmében Elon Musk részvényenként 54,2 dollárért cserébe megvásárolta a közösségi médiaóriást.

Soron kívül Itt vannak az Ötöslottó nyerőszámai

A tranzakció a legnagyobb hitellel történő kivásárlássá, vagyis „leveraged buyouttá” válhat a tőzsdei cégek történetében – írta a Portfolio.

A kereskedési napot 5,7 százalékos pluszban fejezte be a Twitter részvénye, ám ennél is sokkal jobban teljesített a kutyás memecoin.

Az év elején a Tesla elkezdte elfogadni a dogecoint bizonyos termékek vásárlására a weboldalán – a dogecoin tartói abban reménykedhetnek, hogy a Musk vezetése alatt álló Twitternél is hasonló akciókra lehet majd számítani, a SpaceX-vezér ugyanis szó szerint odavan a vicces kriptopénzért.

2021 végén a Twitter bemutatta a borravaló funkciót, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bitcoint küldjenek az alkotóknak, így elképzelhető, ez a funkció is megjelenik majd a platformon.

A dogecoin egyébként a 26 százalékos árfolyam-emelkedésével újfent bekerült a piaci alapon legjelentősebb tíz kriptopénz közé.