Dollár
432,01 Ft
Euró
423,62 Ft
Font
482,54 Ft
Bitcoin
20,045 $

Berobbant a dogecoin árfolyama Elon Musk Twitter-felvásárlásának hírére

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2022. április 26. - 22:55

Szinte az egekbe szökött a korábban csak mémként elhíresült kriptovaluta értéke azt követően, hogy bejelentették, a Twitter elfogadja Elon Musk 44 milliárd dolláros ajánlatát.

A Twitter igazgatótanácsa hétfőn rábólintott a Tesla-vezér ajánlatára, melynek értelmében Elon Musk részvényenként 54,2 dollárért cserébe megvásárolta a közösségi médiaóriást.

Soron kívül Nyerő Páros: Bíró Bea szerint Megyeri Csilla így se, úgyse lesz olyan szép, mint ő

A tranzakció a legnagyobb hitellel történő kivásárlássá, vagyis „leveraged buyouttá” válhat a tőzsdei cégek történetében – írta a Portfolio.

A kereskedési napot 5,7 százalékos pluszban fejezte be a Twitter részvénye, ám ennél is sokkal jobban teljesített a kutyás memecoin.

Az év elején a Tesla elkezdte elfogadni a dogecoint bizonyos termékek vásárlására a weboldalán – a dogecoin tartói abban reménykedhetnek, hogy a Musk vezetése alatt álló Twitternél is hasonló akciókra lehet majd számítani, a SpaceX-vezér ugyanis szó szerint odavan a vicces kriptopénzért.

2021 végén a Twitter bemutatta a borravaló funkciót, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bitcoint küldjenek az alkotóknak, így elképzelhető, ez a funkció is megjelenik majd a platformon.

A dogecoin egyébként a 26 százalékos árfolyam-emelkedésével újfent bekerült a piaci alapon legjelentősebb tíz kriptopénz közé.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.