Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,86 Ft
Euró
381,61 Ft
Font
445,49 Ft
Bitcoin
43,545 $

Berobbant a dogecoin árfolyama Elon Musk Twitter-felvásárlásának hírére

Szinte az egekbe szökött a korábban csak mémként elhíresült kriptovaluta értéke azt követően, hogy bejelentették, a Twitter elfogadja Elon Musk 44 milliárd dolláros ajánlatát.

További Hírek

A Coinseed nevű kriptoplatform megtéveszthette ügyfeleit azzal, hogy tudtuk és beleegyezésük nélkül váltotta át virtuális fizetőeszközeiket Dogecoinra.

Musk áprilisban a Twitteren azt írta, hogy a SpaceX egy "szó szerinti Dogecoin-t fog a szó szerinti Holdra juttatni".

Arra a kérdésre, hogy pontosan mi is az a Dogecoin, Musk "megállíthatatlan járműnek" nevezte a kriptopénzt – amelynek piaci értéke jelenleg 72 milliárd dollár körül van –, amely átveszi a világuralmat.

A Tesla és a SpaceX vezérigazgatója korábban többször is felturbózta a népszerű mémkriptovaluta árfolyamát, ezúttal azonban kissé gúnyos megjegyzést tett.

Az online pénzügyi kereskedők népszerű applikációja, a Robinhood kedden többszöri alkalommal is befagyott, mivel rengetegen vásároltak maguknak a kutyás kriptovalutából.

Kereken 0,420 dollárba került egyetlen Dogecoin április 20-án, a marihuánát előszeretettel füstölők ünnepnapján, melynek hatására az egész közösségi média megőrült.

Semmi más nem kellett a kriptovaluta értékének emelkedéséhez, mint egy szimpla Twitter-bejegyzés a dél-afrikai származású amerikai üzletembertől.