Befogadott Elon Musk egy siba inu kutyát, egekbe szöktek a kriptovaluták árfolyamai

Twitter/Elon Musk
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 15. - 14:22

A Tesla és a SpaceX vezérigazgatója nemrégiben adoptálta Floki nevű kiskedvencét, ami egy siba inu kiskutya volt – mondanunk sem kell, az internet valósággal berobbant a cukiságtól.

Mézes-mázas Twitter-bejegyzésében Elon Musk eldicsekedett arról, hogy örökbe fogadott egy siba inu házőrzőt, ami több népszerű kriptovalutának is a logója, például a Dogecoiné és az állatról elnevezett Shiba Inué is.

A kriptopiac szinte feje tetejére állt a fotótól, a Dogecoin árfolyama 0,1 dollárral feljebb került, ami óriási előrelépésként értékelhető, hiszen 0,24 dollár körül mozgott az árfolyama az elmúlt hetekben.

Érdekes módon azok a kriptovaluták is meredek emelkedésnek indultak, amelyek nevében megtalálható a Floki kifejezés – a Floki Inu nevű virtuális coin esetében például eszméletlen, 1 200 százalékos erősödést mértek – olvasható a Benzinga riportjában.

Az eset is megerősíti, mekkora befolyással rendelkezik a virtuális térben Elon Musk, aki egyetlen poszttal képes megváltoztatni a rendkívül volatilis kriptovaluták árfolyamát, ezért sem tűnik jó ötletnek minden vagyonunkat a digitális érmékbe fektetni.