Dollár
431,58 Ft
Euró
423,14 Ft
Font
482,17 Ft
Bitcoin
19,351 $

Bezuhantak Donald Trump vállalatának részvényei Elon Musk Twitter-felvásárlása után

MTI/EPA/David Maxwell
not image

Kulcsár Péter

2022. április 25. - 23:10

Komoly csapást mért a nemrégiben elrajtoló Truth Social platformra a SpaceX- és Tesla-vezér.

Hétfő délután 15 százalékkal 35 dollár körüli szintre estek vissza a Digital World Acquisition Corporation részvényei, amely vállalat a Trump Media & Technology Group csoport részét képezi.

Soron kívül Csalafinta patkány miatt maradt áram nélkül több mint 1500 ember

A mostani a legalacsonyabb árfolyam, amelyen a cég járt a Donald Trumppal kötött üzlet tavaly októberi bejelentése óta, Elon Musk ügylete kapcsán pedig további zuhanás várható, így elképzelhető, hogy a héten az értékpapírok elérhetik az 50 százalékos mínuszt is.

A Trump Media & Technology Group februárban indította el Észak-Amerikában a Truth Social nevű közösségi platformot, mellyel az egykori elnök célja az volt, hogy felvegye a kesztyűt a Twitterrel, méghozzá egy tiszta, cenzúrázatlan közösségi tér megalkotása révén.

Azzal viszont nem számoltak, hogy titokban Elon Musk is hasonló terveket szövögetett, így nem véletlen, hogy a Twitter felvásárlása hallatán a konkurens vállalatot birtokló konzorcium összességében 44 százalékot veszített értékéből – írta a CNN.

A dél-afrikai származású amerikai üzletember egyébként régóta kritizálta a közösségi médiaóriás tartalommoderálási politikáját, ezért gondolta úgy, ajánlatot tesz érte.

Siker esetén megígérte, gyökerestül átalakítja a felhasználói feltételeket, és megerősíti a szólás és a véleménnyilvánítás szabadságát a platformon.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.