Dollár
391,79 Ft
Euró
412,07 Ft
Font
480,12 Ft
Bitcoin
16,949 $

Donald Trump bejelentette, hogy egy új közösségi hálózatot indít Truth Social néven

Fotó: Unsplash
not image

Hujber Dávid

2021. október 21. - 06:07

A volt amerikai elnök bejelentette, hogy új közösségi hálózatot tervez indítani TRUTH Social néven, amellyel nemcsak saját magának akar teret biztosítani a közösségi médiában.

Donald Trump volt amerikai elnök szerda jelentette be, hogy egy saját közösségi platformot tervez elindítani, mai a TRUTH Social nevet kapta. Várhatóan jövő hónapban kezdik meg a béta tesztelését, amit egyelőre csak meghívott vendégek próbálhatnak ki – írja a CNA

Soron kívül Németország szerint Oroszország nem tudja, és nem is fogja megnyerni a háborút

A csoport által kiadott közleményből kiderült, hogy a régóta várt platform a Trump Media & Technology Group (TMTG) tulajdonában lesz, amely egy előfizetéses rendszeren alapul, és videószolgáltatást is fog tartalmazni.

Trump a közleményében elmondta, azzal a céllal hozta létre a TRUTH Social-t és a TMTG-t, hogy szembeszálljon azzal az általa nevezett zsarnoksággal, amit egyéb más platformokon tapasztalt. Hónapokkal ezelőtt a Twitterről és a Facebookről is kitiltották, amivel elvesztette a kapcsolatot a támogatói között.

Trump beperli a capitoliumi támadást vizsgáló képviselőházi bizottságot

„Olyan világban élünk, ahol a tálibok óriási jelenléttel bírnak a Twitteren, mégis elhallgattatták a kedvenc amerikai elnöküket. Ez elfogadhatatlan” A közleményben foglaltak szerint a Trump Media & Technology Group egyesülni fog a Digital Acquisition Corp. nevű blankettacéggel, hogy a TMTG egy olyan vállalattá váljon, amit a tőzsdén is jegyezni fognak.

Jason Miller, Trump egykori segítője az év elején indította el a Gettr nevű közösségi hálózatot, de a volt elnök azóta sem csatlakozott a platformhoz.