Fél lépésre a Barcelona az újabb sztárigazolástól

Fotó: Twitter/OnsOranje
not image

Hujber Dávid

2021.június.7 - 14:01

Ugyanakkor addig a pontig nem nyugodhatnak meg, míg alá nem írják a szerződést, tanulván a korábbiakból, ami kellemetlenül érinthette a katalánokat.

Fontos hét előtt áll a Barcelona, többek között néhány új igazolás miatt is. A legközelebb Depay állhat ahhoz, hogy aláírja a kontraktusát, aki valójában már régóta kapcsolatban áll a spanyol sztárcsapattal.

A Lyon legjobbja szándékosan nem hosszabbított a franciákkal, bízván abban, hogy tavaly nyáron eladják, de a Barcelona anyagi helyzete mindezt nem tette lehetővé. A téli átigazolási szezon sem hozott áttörést, így a holland támadó középpályás ismét maradt a helyén.

A Manchester United egykori számkivetett játékosa, aki azóta sokat bizonyított, valójában már több mint egy éve megállapodott a Barcelonával, és most minden akadály elhárulhat, mivel ingyen igazolhatóvá vált.

A Barca vezetősége szerette volna, ha Depay mellett Wijnaldum érkezését is ezen a héten jelentik be, közvetlen az Európa-bajnokság rajtja előtt, de az utolsó utáni pillanatokban közbeszólt a PSG, akik több mint kétszer akkora fizetést kínáltak a Liverpool játékosának.

Onnan már nem volt visszaút, így a Barca egy nagyon fontos, és biztosnak hitt igazolásról maradt le. A spanyolok biztosak abban, hogy Depay nem hagyja őket cserben, már csak a hosszú kapcsolat miatt sem.

A spanyol MARCA a cikkében megemlíti, hogy holland sztár harmadik nekifutásra írhat alá, és a Camp Nouban hisznek abban, hogy az új igazolásuk sok góllal tud majd hozzájárulni az eredményeikhez. A legutóbbi három mérkőzésén ötször talált be a válogatott színeiben, jelezvén hogy milyen jó formában van. A Lyontól távozó játékos különösen jól érzi magát az 1-5-3-2-es formációban.

A 27 esztendős Depay pályafutása legjobb időszakát a Barcelonánál töltheti, és pontosan ezt szeretné kihasználni a csapat, még akkor is, ha nem feltétlen egy világklasszisról van szó, mint Aguero esetében, aki szintén ingyen érkezett. Depay a legutóbbi idényében 21 gólt és 12 gólpasszt szerzett, amivel a második legtöbb gólt szerző játékos lett a 27 gólos Mbappé mögött.