Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,760 $

Denisz Pusilin: Ukrajna már képtelen az önálló döntéshozatalra

Elmondta, hogy többé már nem hisz a Kijev bevonásával történő lehetséges tárgyalások létrejöttében, hiszen Ukrajna elvesztette állami identitását 2014-ben.

...svg content...Fotó: Az ukrán elnöki hivatal sajtóosztályának felvételén Volodimir Zelenszkij ukrán elnök részt vesz az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács ülésén Kijevben 2022. szeptember 30-án, amikor Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek Oroszországhoz való csatlakozási egyezményét. Zelenszkij bejelentette, hogy Ukrajna kérelmet nyújt be, hogy gyorsított eljárásban csatlakozhasson a NATO-hoz. MTI/AP/Ukrán elnöki hivatal sajtóosztálya
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Denisz Pusilin, az önhatalmúlag kikiáltott Donyecki Népköztársaság (DPR) vezetője néhány újságírónak nyilatkozva kijelentette, miszerint Ukrajna már képtelen az önálló döntéshozatalra, állításait pedig meg is indokolta.

Elmondása szerint nem hisz a Kijev bevonásával történő lehetséges tárgyalások létrejöttében, hiszen Ukrajna elvesztette állami identitását 2014-ben, amellyel a Krím-félsziget elcsatolására és a kelet-ukrajnai szakadár mozgalmakra utalt.

„Még ha az ukrán vezetőség akarna is lépéseket tenni ennek érdekében, nincsenek illúzióim, hogy ezt meg is engedték volna nekik. Ezért vagyok szkeptikus bármilyen megbeszélést illetően Ukrajnával: sajnos nem függetlenek” – mondta.

Az orosz elnök korábban felszólította Ukrajnát, hogy hagyjon fel a katonai tevékenységével és térjen vissza a tárgyalóasztalhoz, mondván, Oroszország mindent megtesz azért, hogy a konfliktus mielőbb véget érhessen – írta a TASS.

Az MTI szerint Vlagyimir Putyin nem sokkal később arról számolt be, hogy az ukrán vezetés ezt elutasította, mivel a céljaikat katonai eszközökkel akarják elérni a csatatéren, ez azonban nem fogja meggátolni az orosz hadsereget abban, hogy teljesítsék a feladataikat.

Több mint 300 embert temetett maga alá a föld Pápua Új-Guineában

Újabb természeti katasztrófa történt, ezúttal Pápua Új-Guineában, aminek következtében több mint 300 embert temetett maga alá a föld.