Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
368,91 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
459,34 Ft
Bitcoin
66,169 $

1 millió eurós óvadék ellenében szabadlábra került Dani Alves

A szexuális zaklatásért elítélt világhírű futballista, Dani Alves 1 millió eurós óvadék ellenében kerülhetett ideiglenesen szabadlábra.

Fotó: EPA/Alberto Estevez / POOL
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mint ismeretes, a 40 éves Dani Alves, aki egykor a Barcelonával mindent megnyert a futballban, szexuális erőszakért 4 és fél évet kapott, amiből már több mint 1 évet letöltött az előzetes letartóztatása miatt. Ügyvédje azonban megtámadta az ítéletet, és a keddi meghallgatást követően Alves szabadlábra került a fellebbezés végleges elbírálásáig.

1 millió eurót kellett fizetniük azért, hogy óvadék ellenében szabadlábra helyezzék. A másik feltétel az volt, hogy leadja a spanyol és brazil útlevelét, így Spanyolországban marad, és vállalja a heti bírósági ellenőrzéseket. Emellett be kell tartania egy távolságtartási végzést is, mely megtiltja, hogy 1000 méteren belül megközelítse az ügy áldozatát, annak otthonát, munkahelyét, vagy bármilyen olyan helyet, ahol a nő tartózkodik. Soron kívül Elképesztő teljesítmény: Milák a világ idei harmadik legjobb idejével nyert 100 méter pillangón

Minden érintett félnek, így a védelemnek, az áldozat ügyvédeinek és az ügyészségnek is három napja van arra, hogy fellebbezzenek a szerdai ítélet ellen. Alves ügyvédje hangsúlyozta, nem áll fenn annak a veszélye, hogy Alves elmenekülne az országból vagy bizonyítékokat semmisítene meg, és kész leadna az útleveleit.

Az ügyészség eredetileg 9 év börtönbüntetést követelt, és nem tartják elegendőnek a 4 és fél éves büntetés az elkövetett bűncselekmény súlyosságához mérten. Egy 13 hónapos nyomozás zárult le az ítélet meghozatalával, aminek ideje alatt Alves előzetesben volt. A bíróságon kimondottak szerint az erőszak még 2022-ben, egy éjszakai klubban történt, majd a tárgyalás során az áldozat barátját és unokatestvérét is meghallgatták, akik szintén ott voltak az ominózus estén.

A rendőrség szerint a nőt nagyon megrázta, ami történt, aki szerint Alves szexuálisan bántalmazta őt, míg a szakértők szerint a nő poszttraumás tünetektől szenvedett, amit a védelem által felkért külső szakértő vitatott. Noha Alves végig ártatlannak vallotta magát, ötször változtatott a vallomásán, hogy mi is történt valójában. Végül azt mondta, azért hazudott, hogy eltitkolja a hűtlenségét a felesége előtt, és később hozzátette, részeg volt – írja az ESPN.