Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,53 Ft
Euró
393,77 Ft
Font
457,11 Ft
Bitcoin
63,964 $

Megrongálták Dani Alves brazíliai szobrát, a helyiek az eltávolítását követelik

Egykor hősként tisztelték Juazeiróban, ma már legszívesebben elfelejtenék Dani Alvest a lakosok.

MTI/EPA/Alberto Estevez / POOL
Dél-Amerika

Bense Róbert

Szerkesztő

Ahogy arról beszámoltunk, Dani Alvest négy és fél éves börtönbüntetésre ítélték Spanyolországban, miután bűnösnek mondták ki szexuális erőszak vádjában. A brazil labdarúgó az ítélet szerint egy barcelonai éjszakai klubban követte el tettét egy 23 éves nő ellen, a bíróság szerint pedig elengedő bizonyíték állt rendelkezésre a tárgyalás lefolytatásához.

Az egykori labdarúgó még így is meglehetősen enyhe büntetést kapott, hiszen a törvények szerint akár 12 évre is rácsok mögé kerülhetett volna. Védőjével a fellebbezés mellett döntöttek, annak ellenére, hogy Alves vallomásai ellentmondásosak, a tanúk pedig részletes információkat szolgáltattak a bűntényről a hatóságoknak. Soron kívül Illegális gyógyszerszállítmányt kapcsoltak le Békésben

Dani Alves megítélése lejtmenetet vett az ügy kirobbanását követően, a 2020-ban szülővárosában állított egészalakos szobrát pedig azóta többször is megrongálták. Legutóbb fehér festéket dobálták meg, míg néhány napja egy fekete zsákot húztak rá, majd ragasztószalaggal tekerték körbe – írja az ESPN.

Az Alvest brazil mezben ábrázoló alkotás kapcsán a juazeiróiak bejelentést tettek a rendőrségen, és azt követelik, hogy távolítsák el azt a városból. A Leo Santana művész által készített szobor miatti felzúdulás a városvezetéshez is elért, a tanács pedig várhatóan hamarosan döntést hoz annak sorsáról.