Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,052 $

Merész kijelentést tett a szaúdi ligáról Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo szerint a szaúd-arábiai labdarúgó-bajnokság a világ „három vagy négy legjobb ligájának egyike” lehet a jövőben és szerinte jobb minőségű, mint a francia első osztály.

...svg content...Dubaj, 2024. január 19. Az életmûdíjban részesült portugál Cristiano Ronaldo a Globe Soccer Award átadója Dubajban 2024. január 19-én. MTI/AP/LaPresse/Fabio Ferrari
Sport

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Előzmény:

 

A portugál csatár, aki most az Al Nassr csapatában futballozik, az első igazán nagy név lett, aki vitatott körülmények között a királyságba igazolt, miután felbontották a szerződését a Manchester Uniteddal. A most 39 éves Ronaldo idén 20 meccsen 18 gólt lőtt és csapata második a bajnokságban, hét ponttal a Neymart, Aleksandar Mitrovicot és Ruben Nevest soraiban tudó Al Hilal mögött.

A Globe Soccer Awards dubaji díjátadóján Ronaldo kifejtette azon véleményét, hogy a szaúdi liga lehet az egyik legjobb bajnokság a világon és hogy nagyon örült annak a döntésnek, ami dominószerűen indította be a nagynevű játékosok Szaúd-Arábiába igazolását. A Eurosport idézte szavait: Soron kívül Egy rendőrre is rátámadt a szüleivel végző újpesti kettős gyilkos

„Szerintem ott lesznek a világban a legjobb három vagy négy között, lépésről lépésre el fogjuk ezt érni. Úgy éreztem, jó lépés lesz ideigazolni. Miért ne adnék esélyt egy újabb országnak, ahol ugyanúgy szenvedélyesen szeretik a focit, ezzel változtatva a mentalitáson? Miért ne? Képes vagyok arra, hogy segítsek ezt elérni, nem arroganciából mondom, egy éve is ezt mondtam.”

„A dolgok változnak, a világ változik, a foci változik, a szabályok változnak, minden változik. Ez egy jó lépés volt számomra és nagyon boldog vagyok, mert már számos játékos, edző, igazgató, még táplálkozási szakértők is odaköltöznek. A szaúdik elindították a folyamatot. Hosszú lesz, de lépésről lépésre el fogják érni a legmagasabb szintet.”

Ronaldo, aki a nyári Európa-bajnokságon kiemelt szerepet szeretne játszani, azt is kijelentette, hogy az SPL magasabb nívót képvisel, mint a francia Ligue 1: „Szerintem a szaúdi liga nem rosszabb, mint a francia. A francia ligában van vagy két-három csapat, akik jók. Szaúd-Arábiában élesebb a verseny. Mondhat bárki, amit akar, de ez az én véleményem és mivel már egy éve itt játszom, tudom, miről beszélek. Jobbak vagyunk jelenleg, mint a francia liga és még fejlődünk.”

Xavi megerősítette, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de vissza akar térni

Xavi nem kertelt, és elárulta, hogy Laporta, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de továbbra is a Barca szurkolója marad.

Beszakadt az úttest egy teherautó alatt Csepelen

Furcsa baleset történt Budapesten, Csepelen, ahol egy beszakadt úttest miatt kell intézkedniük a hatóságoknak.