Ronaldo rövid nyilatkozata a magyar-portugál Eb-meccs után

Fotó: A portugál Cristiano Ronaldo gólöröme a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának első fordulójában játszott Magyarország - Portugália mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. június 15-én. A magyar válogatott 3-0-ra kikapott a címvédő portugál csapattól. MTI/Kovács Tamás
not image

Hujber Dávid

2021.június.15 - 22:10

Cristiano Ronaldo elégedett, miközben kétszer is betalált a magyar válogatottnak az első csoportmeccsen a 2020-as Európa-bajnokságon.

A portugál világsztár nem éppen élete meccsén van túl, mégis két gólt szerzett, ami megmutatja klasszisát. A két félidő legnagyobb részében észrevétlen volt, a portugálok inkább csapatként működtek jól, bár a helyzetkihasználásuk hagyott maga mögött némi kívánnivalót.

Az első félidőben nem egy ordító helyzetet hagytak ki, de az utolsó tíz percben eldöntötték a találkozót és a három pont sorsát. „Alapvető fontossággal bírt, hogy így kezdjük a tornát. Most már csak tovább kell haladunk ezen az úton, a következő mérkőzésre gondolni és nyerni.” – idézte a Mundo Deportivo a Juventus sztárját.

Ronaldo két újabb góllal járult hozzá a portugálok sikeréhez, akik címvédőként harcolnak a győzelemért, de egyelőre nem lehet azt mondani, hogy a legnagyobb esélyesek között lennének, bár ez legutóbb is így volt.

Az aranylabdás pozitívan értékelte a csapat munkáját, és ez mindennél fontosabb, mert ha az egész csapat jól működik, akkor sokkal több az esélyük a végső sikerre, míg ha csak egyéni villanások vannak egy meccsen, amikre ugyanúgy szükség lehet. Ebből a magyarok ellen biztosan kevesebb volt, tekintve azt, hogy hány helyzet maradt ki.