Dollár
429,44 Ft
Euró
414,98 Ft
Font
462,32 Ft
Bitcoin
19,404 $

Coutinho és Umtiti sem voltak hajlandók csökkenteni a fizetésüket Messi maradása érdekében

Fotó: Pixabay
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. december 30. - 18:03

Messi pontosan tudja, hogy azért nem maradhatott Barcelonában, mert voltak játékosok, akik nem voltak hajlandók lemondani a csillagászati összegű fizetésükről, és most sem hajlandók megtenni.

Messi távozása az FC Barcelonától kétségtelenül a sport 2021-es évének egyik legmegdöbbentőbb pillanata volt. Az argentin ugyanis az előző évvel ellentétben a Barcánál akart maradni, de a szerződését nem lehetett a La Liga követelményei közé illeszteni, hiába fogadott el 50 százalékos fizetéscsökkentést, így a világ legjobb játékosa kénytelen volt csomagolni, és a PSG-hez igazolni.

Soron kívül Már négy helyen szivárog a sérült Északi Áramlat 

Ő maga kifejtette, hogy mindent megtett, amit a klub kért tőle, ami a fent említett fizetéscsökkentés volt, de ez nem volt elég. Ez pedig nagyrészt azért volt lehetetlen, mert a többi csapattárs nem volt hajlandó elfogadni hasonló ajánlatokat, és elbújtak a Josep Maria Bartomeu elnöksége idején aláírt szerződések mögé. A két legkirívóbb eset Philippe Coutinho és Samuel Umtiti volt.

Ezek azért ilyen kirívóak, mert a sportteljesítményük meg sem közelíti a Barcelona első csapatának fizetési piramisában elfoglalt helyüket. Egyikük sem számít Xavi terveinek részének, és Koeman számára sem voltak nélkülözhetetlenek – írja az El Nacional

A legaggasztóbb azonban az, hogy még mindig ugyanúgy viselkednek, mint néhány hónappal ezelőtt, és ez nagyon megnehezíti a távozásukat a téli átigazolási időszakban, ami nagy könnyebbség lenne a klub számára, hiszen jelentősen csökkentené a bérköltséget, és lehetővé tenné, hogy néhány szerződést kössenek.

Coutinho iránt Angliából érdeklődnek a legtöbben. Az első a Newcastle és a Tottenham volt, de a brazil nem volt meggyőződve arról, hogy jól döntene, és visszautasította az ajánlatokat, ami elvette a klubok kedvét a próbálkozástól is, egyedül az Everton kereste meg, de ez sem komoly. 

Umtiti esetében a legutóbbi érdeklődő a Fenerbahce. A törökök a szezon végéig szóló kölcsönszerződésben gondolkodnak, vételi opcióval vagy anélkül, de nem kétséges, hogy a fizetése nagy részét át tudnák vállalni. Vélhetően jó pénzért eladják Szalai Attilát, az érte kapott pénzt pedig Umtitibe fektetik. 

A Barca mindenáron szeretné végrehajtani a műveletet, pláne úgy, hogy a törökök átvállalnák a fizetés egy részét, sőt, még kedvező vételi opciót is kínálnának nekik. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.