Coutinhot kínálgatja a Barcelona a manchesteri kluboknak, de nem igazán kapnak érte

Philippe Coutinho brazil középpályás bemutatkozik új klubjánál, az FC Barcelonánál Barcelonában 2018. január 8-án. (MTI/EPA/Alejandro García)
not image

Kornis Vivien

2021. december 1. - 09:52

A Barcelonának leginkább Ferran Torresre fáj a foga, de a Manchester City nem akar tőle bármi áron megválni.

Xavi Hernández érkezésével még egyértelműbbé vált a Barcelona célja: be kell foltozni a szét-széteső csapatot. A katalán klub a téli átigazolási időszakban minden bizonnyal a támadósor megerősítésére fog koncentrálni – számolt be a Sport.es.

Mateu Alemany, a klub sportigazgatója és Ferran Reverter vezérigazgató múlt héten Manchesterbe utazott, ahol a Cityvel és a Uniteddel is tárgyalóasztalhoz ültek. Útjuk fő célja az volt, hogy megvizsgálják Ferran Torres, a City csatára szerződtetésének lehetőségét.

Bár a Valencia korábbi támadója a fő célpont, nem ő az egyetlen: Guardiola másik szélsője, Raheem Sterling is elnyerte Xavi tetszését. A spanyol lap olyan labdarúgókat is említett, mint Martial és Cavani, cserébe pedig Coutinho neve merült fel mind a City, mind a United tárgyalóasztalánál. 

Coutinho a katalán klub jelenlegi legjobban megfizetett játékosa, megelőzve az első csapat másik sztárját, Dembélét is. 

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK

Úgy tűnik azonban, hogy a United és a City reakciója sem volt igazán fényes Coutinhóval kapcsolatban, és mindkét klub inkább a jutalékos átigazolást részesítené előnyben. A City egyébként nyitott arra, hogy Ferran Torresről tárgyaljon, de nem minden áron.