Dollár
432,01 Ft
Euró
423,62 Ft
Font
482,54 Ft
Bitcoin
20,045 $

Zidane-nak nem kellett, ezért a Barcához ment, most onnan is kirúgnák

Fotó: Enric Fontcuberta
not image

Borbély Fanni

2021. november 10. - 21:11

Az elit játékosok értelemszerűen a top klubokba igazolnak, nyilván az már egy más kérdés, hogy utána miként teljesítenek.

A szóban forgó személy Philippe Coutinho, aki bár korábban tagadhatatlanul kiemelkedő teljesítményt nyújtott, mostanra nagyon sokat változott – és nem a jó irányba. Már a Barca rajongóit sem tudja meggyőzni, ahogy annak idején Zidane-t sem, aki meghiúsította a Real Madridhoz történő átigazolását.

Soron kívül Orosz külügy: a fegyverek szállításával az USA vérbe fojtja Ukrajnát

Coutinho pár évvel ezelőtt lehetőséget kaphatott volna a Real Madrid színeiben, de Zidane akkor úgy vélte, hogy a játékos nem illik bele az ő stratégiájába, ezért inkább elengedte, s ekkor lépett a színre a Barca, mely hajlandó volt súlyos milliókat fizetni érte – írja az El Nacional.

A játékos végül 2018 januárjában élesítette szerződését a Barcával, a klub pedig tekintélyes 120 millió eurót, plusz 40 milliót fizetett ki érte, amivel Coutinho konkrétan a klub legdrágább szerződtetése lett – aztán teltek az évek, és a játékos egyáltalán nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket.

Először a sérülések, aztán a következetesség és elszántság maximális hiánya hátráltatta, ezek miatt pedig megélte élete legrosszabbnak mondható időszakát. Ezek alapján egyre inkább úgy tűnik, hogy a Barcának is kezd elfogyni a türelme és meg vannak számlálva napjai a klubnál.

Nem túl nehéz kikövetkeztetni, hogy mi lehetett az a pont, amikor saját csapattársai javasolták Laportának, hogy váljon meg tőle: múlt szombaton a Celta elleni mérkőzésen Coutinho egyszerűen nem volt hajlandó pályára lépni, ami még az ideiglenes edzőt Sergi Barjuant is kihozta a sodrából.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.