Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Conte szerint a Tottenham már a szezon vége előtt kirúghatja

Fotó: EPA/Andy Rain
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Tottenham vezetőedzője, Antonio Conte azt mondja, a jövője a szezon végén dől el, bár elismerte, a klub talán még korábban elküldi őt, miután kieseteka Bajnokok Ligájából.

Conte nem kezdett rosszul a Tottenham élén, és akkor csak fogták a fejüket a Manchester United szurkolói, hogy lemaradtak az olaszról. Látván Conte helyzetét, és azt a munkát, amit Ten Hag végez az Old Traffordon, talán már másképpen gondolkoznak a kérdésről.

Soron kívül Szív- és légzőszervi vizsgálatokat végeztek Ferenc pápánál

Egy ideje téma Conte esetleges menesztése, és az sem segített a helyzetén, hogy a Tottenham máris búcsúzott a Bajnokok Ligája küzdelmeitől az AC Milan ellen. Mindössze egy döntetlenre voltak képesek az olaszok ellen szerda este, így a PSG sorsára jutottak, akiket a Bayern München küldött haza.

„Továbbra is dolgozom, szerződésem van a Tottenhammal.” – fogalmazott Conte az Amazon Prime Italiának. „Tiszteletben tartom a szerződését.” – folytatta a szakember, aki azt tervezi, hogy a szezon végén értékelik a helyzetet és az eredményeket.

Conte hamarabb repülhet Londonból

„Meglátjuk, hogyan ér véget a szezon. Lehetséges, hogy még korábban elküldenek, talán az elvárások magasabbak voltak, és lehetséges, csalódni fogok. Egy edző számára az a fontos, hogy megpróbáljon dolgozni és növelni a tétet.”

„Idén azért küzdöttünk, hogy emeljük a tétet.” – idézte az ESPN a sztáredzőt, nem sokkal azt követően, hogy a Spurs az FA Cup ötödik fordulójában is kiesett, ráadásul egy másodligás csapat ellen.

Ezek után nem maradt más számukra, mint megszerezni a negyedik helyet a Premier League-ben, ami Bajnokok Ligája indulást ér. Nagy harcban vannak a Liverpoolal, és a Manchester United sincs túl messze előttük.

Sajnálja a szurkolókat

„Nagyon sajnálom a szurkolókat és a drukkereket, de nem tudjuk feltalálni a győzelmet. Mindezt fontos tudni. Nem találhatjuk fel a győzelmet, vagy reménykedhetünk abban, hogy egy nap bekövetkezik a csoda, és megjelenik egy trófea az edzőpályánkon vagy a pályánkon.”

„Építkezünk kell és türelmesnek lennünk. Megértem a szurkolókat, hogy nincs türelmük, mert a Tottenham hosszú ideje nem nyert, de amit megígérhetek, az az, hogy továbbra is nagyon keményen fogunk dolgozni ezért a klubért, megpróbálván fejlődni, aztán meglátjuk, mi történik.”

„Egy éve és három hónapja vagyok a Tottenham edzője. Mindig ugyanazokat a dolgokat mondom. Időre és türelemre van szükségünk, mert ebben a pillanatban nincs meg az erős alapunk ahhoz, hogy versenyképesek legyünk, és a győzelemért harcoljunk.”

„Megpróbálunk dolgozni azon, hogy megértsük, kik a megfelelő játékosok ahhoz, hogy szilárd alapot teremtsünk velük, és az átigazolási piacon is megpróbáljuk megtalálni a megfelelő megoldást a csapat fejlesztésére, de jelenleg a klub nagyon jól tudja, hogy mik az én gondolataim. Nagyszerű kapcsolatom az elnökkel és az ügyvezető igazgatóval, de ez nem jelenti azt, hogy nem mondom el nekik, mik az elképzeléseim. Értenek? Aztán majd meglátjuk.”