Már csapattársait is üdvözölte Christian Eriksen, javul az állapota

A dán Christian Eriksent hordágyon leviszik a pályáról a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának elsõ fordulójában Finnország ellen játszott mérkõzésen Koppenhágában 2021. június 12-én. MTI/AP/Reuters pool/Wolfgang Rattay
not image

Nagy Noel

2021. június 13. - 12:04

A Dán Labdarúgó Szövetség (DBU) a hivatalos közösségi oldalán erősítette meg, hogy Eriksen állapota tovább javult és már a csapattársainak is üzent.

Eriksen még a Finnország elleni mérkőzés során esett össze, amelyet több millió futballnéző élőben végignézhetett. A sokkoló jelenetek természetesen mindenkit megijesztettek, a gyorsan kiérkező orvosi stáb és a dán csapatkapitány gyors segítsége azonban életmentőnek bizonyult.

Christian Eriksen állapotáról mindenki várja a jó híreket, amelyek most a dán szövetség által meg is érkeztek. Az olasz bajnokságban szereplő Internazionale 29 éves játékmestere ugyanis már ma reggel tudott kommunikálni a szövetséggel és a csapattársaival:

„Legfrissebb hírek: Ma reggel beszéltünk Christian Eriksennel, aki üdvözletét küldte minden csapattársának. Az állapota stabil, de még bennmarad a kórházban további vizsgálatok”

jelentették be a jó hírt a DBU részéről.

Mint fogalmaztak, a dán csapat és a nemzeti válogatott stábja is kapott válságkezelési tanácsokat és továbbra is tartani fogják egymásban a lelket a tegnapi incidenst követően. Ezt követően mindenkinek megköszönték a támogatást:

„Mindenkinek hálásak vagyunk a szívélyes üdvözletekért, amit Christian Eriksennek küldtek, mind a játékosok, szurkolók, a dán és brit királyi családok, nemzetközi szövetségek stb.”

A közlemény zárásaként mindenkit megkértek arra, hogy nyugodtan küldjék a Dán Labdarúgó Szövetségnek az üzeneteket, mert mindent át fognak adni Eriksennek és a családjának.