Clouds
21 Budapest
Dollár
346,81 Ft
Euró
370,65 Ft
Font
431,44 Ft
Bitcoin
27,128 $

A ChatGPT ideiglenes problémákkal küzd világszerte

Fotó: Unsplash/Rolf van Root
Smart
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A chatbot ideiglenes problémáiról világszerte jelentettek a felhasználók, alig egy héttel azután, hogy az OpenAI kiadta a GPT-4-et.

Az Independent jelentése szerint világszerte kiesésekről jelentettek a felhasználók: a Down Detector weboldal-állapotfigyelő több száz jelentést rögzített a ChatGPT és a GPT-4 felhasználóitól, akik arra panaszkodtak, hogy a chatbot nem működik.

Soron kívül Fradisták is beleálltak a Sevilla és a Roma-szurkolók közti verekedésbe

Az OpenAI weboldalának státuszoldala szerint „kiesés történt a chat.openai.com oldalon”, noha az elmúlt napokban több más problémára is felhívták a figyelmet. Az OpenAI generatív mesterséges intelligencia eszközének legújabb verziója a hónap elején indult el, és a GPT-4 már most bizonyította, hogy számos feladat elvégzésére képes.

Az OpenAI szerint a technológia „sokkal árnyaltabb utasításokat” képes kezelni, mint elődje, a ChatGPT. A felhasználók ugyanis a GPT-4 segítségével szinte „másodpercek alatt” újraalkottak klasszikus videójátékokat, de arra is használták, hogy valós feladatok elvégzése közben konzultáljon az emberekkel.

Egyelőre nem tudni, hogy meddig tart ez a problémás időszak a ChatGPT esetében, s bár az Independent megkereste az ügyben az OpenAI munkatársait, egyelőre nem érkezett válasz megkeresésükre.