Dollár
428,97 Ft
Euró
420,81 Ft
Font
478,31 Ft
Bitcoin
19,483 $

Van egy ukrán település, ahol több mint borzalmas a helyzet, Bucsánál is rosszabb

Fotó: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (k) megsemmisített orosz harcjárművek roncsai és lerombolt lakóházak romjai mellett a Kijev melletti Bucsában 2022. április 4-én. MTI/AP/Efrem Lukackij
not image

Hujber Dávid

2022. április 8. - 07:20

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elmondása szerint van egy ukrán település, ahol még borzalmasabb a helyzet, mint Bucsában.

Az elmúlt napokban Bucsa bejárta a nemzetközi sajtót a rengeteg civil áldozata miatt. Kivégzésekről is beszámoltak a helyiek, és már több oldalról zajlanak a nyomozások, hogy kiderítsék, mi történt pontosan.

Ukrajna egyértelműen az oroszokat vádolja a kegyetlenséggel, gyerekek is vannak az áldozatok között, akiken már nem lehetett segíteni. Több megdöbbentő felvétel is napvilágot látott a helyszínről, a meggyilkolt személyekről, de úgy tudni, hogy van egy település, ahol lényegesen borzalmasabb a helyzet, mint Bucsában.

Zelenszkij arról számolt be, hogy a Kijevtől északnyugatra fekvő Borsodjanka városában még rosszabb a helyzet, ahol súlyos bombázások érték a területet – írja a Sky News. A drónfelvételek megmutatták, hogy romokban vannak az épületek, és rengeteg a törmelék az utakon.

A bucsai ügy miatt a béketárgyalások még bonyolultabbá válhatnak a felek között, és a hírek szerint Oroszország egy nagyon heves támadásra készülhet. Ukrajna továbbra is komoly nyomás alatt áll, de lehetséges, hogy a kijevi ostrom elmarad, amit a megszállók igazán még csak megközelíteni sem tudtak.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.