Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,557 $

Brüsszeli korrupciós botrány: „Most lehull a lepel”

Hollik István azt mondja, a brüsszeli korrupciós botrány következtében napvilágra került mindaz, amiről korábban csak néhányan beszéltek.

...svg content...Fotó: Eva Kaili görög szocialista képviselőnek, az Európai Parlament alelnökének a rendőrség által lezárt irodaajtaja a parlament brüsszeli épületében 2022. december 13-án. Kailit korrupció gyanújával vizsgálati fogságba helyezték Belgiumban december 11-én. MTI/EPA/Stephanie Lecocq
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a  brüsszeli korrupciós botrány az évtized legnagyobb korrupciós botránya, amelynek főszereplői baloldali politikusok, köztük az Európai Parlament volt szocialista alelnöke, a görög Eva Kaili.

Hollik István a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában közölte: 2010 óta, mióta Magyarországnak nemzeti kormánya van, azt hallják az európai baloldaltól, hogy az országban gond van a jogállamisággal. Soron kívül Fideszes önkormányzati képviselő az egyik áldozat, akit halálos áramütést ért meggyszedés közben

„Azok oktatgatnak minket”, akik az évtized legnagyobb korrupciós botrányába keveredtek bele – hangsúlyozta a kormánypárti politikus, aki egyúttal jelezte: a fejlemények után még annyira sem tudják elfogadni az európai baloldal leckéztetését, mint eddig.

Az EU valamennyi válságot félrekezelte

Arra a kérdésre, hogy az európai baloldali képviselők kinek az érdekét képviselik, Hollik István elmondta, Brüsszel nem képes Európa érdekeit meghatározni és a szerint cselekedni. Az EU valamennyi válságot félrekezelte – közölte, példaként említve a migrációs krízist, a koronavírus-járványt és az ukrajnai háború miatti „elhibázott szankciókat”.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint vannak olyan európai baloldali képviselők, akiket a magyar „dollárbaloldalhoz” hasonlóan megvettek, és ők nem az európai emberek érdekét képviselik. Úgy folytatta: ezek az európai képviselők a saját politikájukat – közte a bevándorlás támogatását és újabb szankciók bevezetését akarják megvalósítani. Nem érdekli őket, hogy ezek a döntések milyen hatással vannak az emberek életére – szögezte le.

Hollik István az európai politikáról szólva beszélt arról is, hogy az „internacionalista hálózat” nem tűnt el, csak átalakult, és az unió intézményrendszere köré olyan hálót font, amely ellehetetleníti, hogy az európai képviselők a valódi problémákkal foglalkozzanak.

Most lehullt a lepel

Hozzátette: a brüsszeli korrupciós botrány következtében napvilágra került mindaz, amiről korábban csak néhányan beszéltek. „Most lehullt a lepel”, és mindenki számára láthatóvá vált, hogy ami Brüsszelben történik, az az európai érdekkel legtöbb esetben ellentétes – hangsúlyozta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Arról, hogy elfogadták Magyarország újjáépítési tervét, ellenben néhány balliberális és zöld képviselő vereségnek tartja az eredményt, Hollik István kijelentette: Magyarország számára biztosan győzelem, mert ezek a források nem könyöradományok, hanem járnak az országnak.

Értékelése szerint 2022 az európai balliberális erőknek rossz év, erre példaként említette, hogy a magyar „dollárbaloldal csúnyán elvesztette a választást”. Hollik István azt mondta, hogy a nemzeti konzultációt mintegy 1,5 millióan töltötték ki, és ez jelentős felhatalmazást ad a miniszterelnöknek.

(MTI)

Ilyen szabályok mellett kerül sor a Biden-Trump vitára

Egyre több információ lát napvilágot a közelgő vitáról.