Dollár
397,39 Ft
Euró
418,93 Ft
Font
488,09 Ft
Bitcoin
17,172 $

Brit titkosügynökök kémkednek a világ legnagyobb szennyezői ellen

Fotó: Tom Fisk/Pexels
Greenbox
not image

Kornis Vivien

Szerkesztő

Az MI6 vezetője közölte, hogy a titkosszolgálat “zöld kémkedést” végez a világ legnagyobb környezeti szennyező ellen.

“Zöld kémkedést” folytatnak brit titkosügynökök a világ legnagyobb környezetszennyező vállalatai ellen, hogy így bizonyosodjanak meg arra, hogy “tisztességesen játszanak” és betartják az éghajlatváltozással kapcsolatos ígéreteiket – árulta el az MI6 vezetője.

Soron kívül Sajtóértesülések szerint húsvétig maradhat az árstop

Richard Moore közölte, hogy a titkosszolgálat elkezdte megfigyelni a nagy fejlett országokat, hogy megfogalmazása szerint ezzel “támogassa az ország és a bolygó számára legfontosabb külpolitikai intézkedéseket”.

Az Egyesült Királyság a COP26 éghajlatváltozási csúcstalálkozó megrendezésére készült, mellyel kapcsolatban Moore egy rádióinterjú során elmondta, hogy a hírszerzés feladatának érzi azt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy azok, akik ígéretet tettek bizonyos klímavédelmi kötelezettségvállalásra, be is tartsák ezeket.

A klímaváltozással kapcsolatban arra van szükség, hogy mindenki kivegye a részét a munkából és tisztességesen játékot folytasson, így időnként ellenőriznünk kell, hogy ez megvalósul-e

– jelentette ki az MI6 vezetője. 

Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke a nemrég megrendezett virtuális csúcstalálkozón arra figyelmeztette a világ vezetőit, hogy a klímaválság elleni harc döntő évtizedébe értünk, és bejelentette, hogy az USA célja az, hogy a felére csökkentse a kibocsátást 2030-ig.

Boris Johnson, az Egyesült Királyság miniszterelnöke a Biden által összehívott klímavédelmi megbeszélésén bejelentette országának újabb célkitűzését, mint a világ legambíciózusabb terve jelenleg. Johnson közölte, hogy 2035-ig az 1990-es szintekhez képest 78 százalékkal csökkenti az ország a kibocsátást, és 2030-ig a szennyezés 68 százalékától szabadulnak meg. 

A brit miniszterelnök kijelentette, hogy az éghajlatváltozás elleni harc nem egy drága, politikailag korrekt, zöld hippimozgalom, és fenntartható munkahelyeket és növekedést eredményezhet, különösen a világjárvány után.