Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,44 Ft
Euró
383,50 Ft
Font
450,24 Ft
Bitcoin
68,968 $

Botka László újra indul a szegedi polgármesteri posztért

Immáron 22 éve annak, hogy a szegedi összefogás sikeresen vezeti a várost, ezt kívánják folytatni a szegediek felhatalmazásával.

...svg content...Fotó: MTI/Rosta Tibor
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Botka László hivatalosan is bejelentette, hogy az Összefogás Szegedért Egyesület jelöltjeként újra indul a szegedi polgármesteri posztért. A politikus az önkormányzati képviselőjelölteket bemutató hétfői rendezvényen mutatott rá, a szegedi összefogás 22 éve sikeresen vezeti a várost, egységes és felkészült, ezért szeretnének felhatalmazást kérni a szegediektől, hogy tovább folytassák a békés városépítő munkát.

Botka egy jelölő szervezet, az Összefogás Szegedért Egyesület színeiben indul a polgármesteri posztért, ugyanúgy, ahogy mind a 19 egyéni képviselő. A rendezvényen a politikus emlékeztetett, az elmúlt évek nehézségei ellenére töretlen Szeged fejlődése.

Példaként említett több eseményt is, mint a világjárvány, szomszédban dúló háború, az energiaárak emelkedése és az európai uniós átlagnál háromszor nagyobb infláció.

Tudatta, ezen nehézségekre válaszul a szegedi önkormányzat az ország legerősebb szociális hálóját hozta létre, hogy segíteni tudjon a családokon, a gyermekeken, időseken és rászorulókon. A politikus az elkövetkező évek legnagyobb feladataként a BYD elektromos autógyárának megépítésének „levezénylését” említette.