Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
369,32 Ft
Euró
393,00 Ft
Font
459,69 Ft
Bitcoin
67,275 $

Borkai Zsolt: „revansot akarok venni”

A jachtos szexbotrányba belebukott volt polgármester közölte, „revansot akar venni”.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

A volt győri polgármester a Magyar Hangnak adott interjújában beszélt arról, milyen hatással volt életére hatalmas botránya, de egyebek mellett a jelenlegi győri polgármesterről, a szintén nagy port kavart kegyelmi ügyről, valamint Magyar Péterről is kérdezték.

Mint ismert, alig pár nappal a 2019-es önkormányzati választások előtt egy blogon megjelent több fotó és videó is arról, ahogy Győr akkori polgármestere kábítószeres kábulatban társaival részt vesz egy jachton rendezett szexpartin. A hatalmas botrány ellenére Győr lakossága mégis bizalmat szavazott neki, noha pár héttel később magától mondott le tisztségéről.

Múltja ellenére azonban Borkai tavaly nyáron bejelentette, idén júniusban ismételten indul Győrben a választásokon, elmondása szerint függetlenként. Borkai elmondása szerint azért indul az idei önkormányzati választásokon a fideszes Dézsi Csaba András ellen, mert megválasztották a Győri Atlétikai Club elnökének, s ekkor rádöbbent, hogy „milyen az, mikor valaki kiáll érte”.

Az interjúban szóba került a jachtos szexbotrány is, melynek kapcsán nem kívánt nyilatkozni, csak annyit közölt, a jövőben nem kíván a magánéletéről beszélni, kijelentve, szerinte „most már tovább kell lépni”. Arról is megkérdezték, mi történt hirtelen, hogy már kormánykritikus médiának is ad interjút, mire azt felelte, korábban „oda ment, ahova hívták”, állítva, hogy „szívesen adtam mindenkinek interjút, sosem bújtam el”.

Dézsi Csaba András kapcsán közölte, ő egy 14 milliárd forinttal bíró várost adott át a jelenlegi polgármesternek, ám elmondása szerint „a pénz viszont pillanatok alatt eltűnt””. Ezen a ponton kijelentette, a jelenlegi városvezetésnek számos hibája van, ám ő úgy véli, ezeket ki tudná javítani, ha ismételten ő lenne Győr polgármestere, hozzátéve:

„Azon a katasztrofális dolgon, amit Dézsi csinált az elmúlt években, igen, revansot akarok venni. A győriek érdekében… Nem jól működtette a várost. De nincs személyes harag. Soha nem volt a repertoárom része a gyűlölködés.”

Állítása szerint „hála Istennek nem kell Orbán Viktorral foglalkoznia”, ennek ellenére közölte, „mindig jó volt” a kormánnyal való viszonya. A jachtos szexbotrány kapcsán állította, megbánta, ugyanakkor közölte, „a Fidesznél soha nem volt valamilyen etikai kódex, amiben megszabták volna, ki hogyan viselkedhet”.

Magyar Péter kapcsán közölte, Magyarral ellentétben ő azért nem kapja meg az „áruló” jelzőt a Fidesztől, mert sosem volt a kormány tagja, Magyar viszont a felesége révén „a rendszer központjában” volt. Végezetül a kegyelmi ügy kapcsán közölte, „óriási hiba” volt, és szerinte ilyen ügyekben zéró toleranciának kell lennie.