Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Bolsonaro fia elárulta, mikor tér haza az apja, majd bocsánatot kért

Fotó: Jair Bolsonaro volt brazil elnök a Konzervatív Politikai Akció Konferencián (CPAC) a Maryland állambeli National Harborban 2023. március 4-én. A konferenciát évenként megrendezi az Amerikai Konzervatív Unió befolyásos republikánus, konzervatív politikusok és értelmiségiek részvételével. MTI/EPA/Jim Lo Scalzo
Dél-Amerika
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Lehetséges, hogy Jair Bolsonaro, a volt brazil elnök fia kissé elhamarkodta dolgot, majd gyorsan törölte is a bejegyzését.

Bolsonaro fia arra utalt, hogy apja akár már a következő héten visszatérhet Brazíliába az Egyesült Államokból. Flavio Bolsonaro, aki szintén politikusként éli az életét, kedden egy Twitter-bejegyzésben arról írt, hogy az apja március 15-én tér vissza.

Soron kívül Kemény fagyok után ismét 20 fok következik

Röviddel ezután törölte a tweetet, elnézést kért a posztért, és azt írta, lehetséges, hogy csak nagyon hiányzik neki az apja. Hozzátette, a márciusi dátum valószínű, ugyanakkor még nem erősíthetik meg.

A volt brazil elnök tavaly év vége óta van Floridában, ahová azt követően utazott, hogy októberben elvesztette a választásokat. Közvetlen azelőtt vette az irányt az USA felé, hogy januárban lejárt volna a mandátuma.

Bolsonaro még mindig az USA-ban tartózkodik

Eredetileg diplomáciai vízummal érkezett az országba, nemrég viszont turista vízumra adott be kérelmet. Az elmúlt napokban ismét sokat cikkezett róla a brazil média, és az új kormány vizsgálatot rendelt el egy ékszerügyben.

Emellett zajlik egy nyomozás Bolsonaro ellen a január 8-én kitört zavargások miatt, amikor százával rohamozták meg a brazil kongresszus épületeit. Sokan kétségbe vonják a választási eredmény hitelességét, és még mindig rengetegen állnak a korábbi vezető mögött.

Már több száz embert tartóztattak le a zavargások összefüggésében, és újabb razziákat hajtottak végre emiatt. Január közepén indították el a műveletet, amely még mindig nem ért véget, és keresik azokat, akik részt vettek a zavargásokban, illetve finanszírozták, segítették az akciót.

A keddi razzia célpontjait nem hozták nyilvánosságra, de annyit elárultak, hogy államcsíny is szerepel a vádpontok között, akárcsak a minősített károkozás, bűnszövetkezet, felbujtás, fokozott vagyon rongálása. Bolsonaro elhatárolódik a zavargásoktól, és tisztázta, kész visszatérni az ellenzék élére.