Dollár
392,12 Ft
Euró
405,81 Ft
Font
469,72 Ft
Bitcoin
16,879 $

Bizonyítékot találtak a sárkányok létezésére

University of Queensland
not image

Kulcsár Péter

2021. augusztus 12. - 06:07

Sárkányhoz hasonlító dinoszaurusz csontvázának megkövesedett maradványaira bukkantak Ausztráliában – szakértők szerint mindez bizonyíthatja a misztikus lényekkel kapcsolatos mondákat.

A Thapunngaka shawi tudományos névre keresztelt faj egyik egyedét Len Shaw kutató találta meg az ausztrál őslakosok által lakott Wanamara First Nations rezervátum területén – olvasható a CNET magazin beszámolójában.

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsányék igyekeznek blokkolni az EU-s pénzek megérkezését

A pteroszaurusz-csontváz már csak azért is különleges, mert teljesen eltérő a hagyományos, repülni képes dinók fosszíliáihoz képest, mivel óriási állkapoccsal rendelkezik, ami inkább a szárazföldi ragadozókra jellemző.

A közel egyméteres állkapocsba 40 óriási, éles fog ágyazódott be, míg az állat szárnyfesztávolsága elérte a 7 métert, a nyaka pedig sokkal hosszabb volt, mint a ma élő zsiráfoké.

Talán csak egy ponton hibádzik a sárkányteória, mégpedig abban, hogy az élőlény semmiféleképpen sem tudott magából tüzet okádni, ez csupán a középkori legendák fantazmagóriája lehetett.

Pteroszauruszokat egyébként sokkal nehezebb ásatások során felkutatni, mivel jóval törékenyebbek és sérülékenyebbek a kövületeik, mint például a szárazföldön élő őshüllőké és emlősöké.

A geológusok és a paleontológusok örültek, hiszen egy igazi ritkaságot találtak, amelynek köszönhetően egy lépéssel közelebb kerültek ahhoz, hogy megértsék a régió őstörténetét és a helyi élővilág evolúcióját.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.