Clouds
21 Budapest
Dollár
345,51 Ft
Euró
370,58 Ft
Font
430,18 Ft
Bitcoin
27,081 $

Béremeléseket jelentettek be a Tesconál

Belföld
not image

A T-800-as

Szerkesztő

Örülhetnek a Tesco dolgozói, mert egy fontos béremelést jelentettek be, ami sok embert érinthet, és ez a plusz jövedelem sokat érhet a válság idején.

Átlagosan 5,5 százalékkal emeli a Tesco az áruházakban és logisztikai központokban dolgozó munkatársai bérét, és az emelést az idén is kiegészíti gyermekvállalási és beiskolázási, jubileumi, egészségügyi és szociális elemeket is tartalmazó juttatási csomaggal, mintegy 4 milliárd forint értékben – tájékoztatta az áruházlánc pénteken az MTI-t.

Soron kívül Óriási pénzt lehetett nyerni az Ötöslottón, itt vannak a nyerőszámok

A közleményben kiemelték, hogy megállapodott a 2021-es bérfejlesztésről a Tesco-Global Áruházak Zrt. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ), valamint a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ).

Ennek eredményeként a vállalat március 1-jétől minimum bruttó 250 ezer forintos alapbéren foglalkoztatja munkavállalóit. A teljes juttatási csomag így az átlagos műszakpótlékkal és túlórával, a 16 ezer forint cafetériával, a munkaerőpiaci sajátosságok által meghatározott lokációs pótlékkal Budapesten több mint bruttó 320 ezer forintra emelkedik, lokációs pótlék nélkül pedig bruttó 300 ezer forint körül alakul.

Az évi összesen több mint 4 milliárd forintos juttatási csomag keretében a Tesco egyebek mellett díjazza a jubiláló munkatársakat, babacsomaggal köszönti a friss szülőket, beiskolázási támogatást és extra szabadnapot nyújt az iskolások szüleinek, támogatja a tescós gyerekek szünidei programjait, karácsonyi utalványt ad, ingyenes képzéseket és 10 százalékos vásárlási kedvezményt biztosít.

A BKV munkatársai egyelőre nem számíthatnak béremelésre

Az ingyenesen igénybe vehető munkavállalói támogató program keretében életvezetési, pénzügyi és jogi kérdésekben segíti a munkatársakat és családtagjaikat, emellett a Tesco Angyal Alapítvány évente több száz krízishelyzetbe került munkatárs számára nyújt anyagi segítséget – közölték.