Benzema mesterhármasával nyert a Real Madrid, jön a Barca-Betis

Fotó: EPA/Rodrigo Jimenez
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Nem volt túl sima a meccs, még akkor sem, ha négyet rúgott a Real Madrid, mert a vendégek majdnem feltámadtak.

A Real Madrid nem egy ziccert hagyott ki a LaLiga aktuális évadában, sokkal közelebb is lehetnének a Barcelonához, akik az elmúlt időszakban sok pontot vesztettek. A döntetleneket tekintve csak eggyel áll jobban a katalán gárda, míg a vereségekben már hárommal.

Soron kívül HÉV-vel ütközött egy autó Szigetszentmiklóson, jóformán eltűnt az egyik oldala (fotó)

Ez jelenti a nagyobb differenciát, de a Real Madrid főként már a Bajnokok Ligája elődöntőjére hangol a Manchester City ellen, miközben nem túl jó hírek láttak napvilágot Modrictól, a csapat egyik legfontosabb láncszeméről.

Benzema pedig veteránként is élete formájában van, és nem kis mértékben termeli a gólokat. Legutóbb hármat vágott a Bernabeu-ban az Almeria ellen, amire szükség is volt, mert a vendégek nem adták fel.

Benzema triplázott

Benzema már az 5. percben eredményes volt, majd valamivel több mint 10 perccel később Vinicus gólpasszát követően Rodrygo passzát is gólra váltotta. Sőt, a 42. percben, még az első félidő lefújása előtt büntetőből is eredményes tudott lenni.

Az Almeria gyorsan válaszolt erre Vinicius Marques által, ám a második félidő legelején Rodrygo újra három gólra növelte a Madrid előnyét. A következő gólra sem kellett túl sokat várnunk, amit a kiscsapat szerzett, így már 4-2 volt az állás.

A Real Madrid a győzelmével 68 pontos a 76 pontot számláló Barcelona mögött, de a katalánok csak most fogják lejátszani a 32. meccsüket a Betis ellen a Camp Nou-ban, 21 órás kezdési időponttal.