Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,75 Ft
Euró
393,54 Ft
Font
458,25 Ft
Bitcoin
64,356 $

Kiderült a sikeres koronavírus elleni gyógyszer ára

Bejelentette a sikeresnek bizonyuló Remdesivir nevű gyógyszer gyártója, a Gilead Sciences, hogy fiolánként 390 dollárért (közel 120 000 forintért) fogja árusítani az orvosságot az amerikai kormány és a fejlődő országok számára.

Fotó: Flickr
Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Bejelentette a sikeresnek bizonyuló Remdesivir nevű gyógyszer gyártója, a Gilead Sciences, hogy fiolánként 390 dollárért (közel 120 000 forintért) fogja árusítani az orvosságot az amerikai kormány és a fejlődő országok számára.

A GIlead Sciences vezérigazgatója egy hétfő reggeli nyílt levélben árulta el a sokak által csodaszernek tartott gyógyszer árát, és azt is kiemelte, hogy a tipikusan öt napig tartó kezelés, amihez általában hat fiola szükséges, betegenként 2340 dollárjába, vagyis közel 715 ezer forintjába fog kerülni az Egyesült Államok kormányának. Soron kívül Végre rájöttek a tudósok, honnan származhat a Föld körül keringő „minihold”

A levélben azt is kiemelik, hogy a magánkézben lévő amerikai egészségügyi biztosítóknak valamivel drágább, 520 dolláros (158 ezer forintos) áron fogják adni a Remdesivirt, ebből kifolyólag az öt napos kúra több mint egymillió forintjába fog kerülni a biztosítótársaságoknak, ha ügyfelük koronavírus-fertőzött lesz.

A vezérigazgató azt is elárulta, mindent megtettek annak érdekében, hogy június végéig felpörgessék a Remdesivir gyártását, így sokkal szélesebb körben elérhetővé válhat. A cég a továbbiakban nem tudja megengedni magának az adományozást; az amerikai kormánnyal kötött megállapodásuk is lejár ezen periódus vonatkozásában.

A cég állítása szerint az árcédula, amit a gyógyszerre aggattak a kormány programjainak és a Gilead Sciences további segítségének köszönhetően a lakosság valamennyi része számára hozzáférhető lesz. Mivel a készletek a végéhez közelednek, ezért alapos terv mentén kell a kórházak közötti szétosztást végezniük, de a vezérigazgató hisz abban, hogy ez sikerülni fog.

https://liner.hu/cafolja-a-szakerto-hogy-lenne-nyajimmunitas/

4-2-re fordított a Manchester United, kikaptak Szoboszlaiék Liverpoolban

A Manchester United és a Liverpool is egy nagyon nehéz estén van túl az angol bajnokságban.