Clouds
21 Budapest
Dollár
345,49 Ft
Euró
370,56 Ft
Font
430,17 Ft
Bitcoin
27,212 $

A BBC felszólította munkatársait, töröljék a TikTokot a céges eszközökről

Fotó: Unsplash/Solen Feyissa
Smart
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Miután a kormányzati eszközökön betiltották a kínai ByteDance vállalat tulajdonában lévő alkalmazást, a BBC is lépett.

Az Independent jelentése szerint a BBC felszólította munkatársait, hogy töröljék a TikTokot a céges eszközökről, ez alól pedig csak azok az esetek képeznek kivételt, amikor szerkesztői vagy marketing célokra használják az alkalmazást. A BBC munkatársainak vasárnap küldték ki a körlevelet, melyben az állt:

Soron kívül Kisiklott egy vonat Indiában, 179 embert szállítottak kórházba

„Nem javasoljuk a TikTok telepítését a BBC vállalati eszközeire, kivéve, ha ennek indokolt üzleti oka van. Ha üzleti okokból nincs szükség a TikTokra, a TikTokot törölni kell.”

A BBC azt követően döntött a tiltás mellett, hogy az alkalmazást betiltották a kormányzati eszközökön, mivel egyre nagyobb volt az aggodalom annak kapcsán, hogy a kínai vállalat érzékeny adatokhoz fér hozzá. A BBC szóvivője a lap megkeresésére elárulta:

„Folyamatosan felülvizsgáljuk a harmadik féltől származó platformokon – beleértve a TikTokot is – folytatott tevékenységeket, és ezt a jövőben is így fogjuk tenni. A BBC hihetetlenül komolyan veszi rendszereink, adataink és embereink biztonságát.”

E lépés pedig jelentős változást hoz a műsorszolgáltató működésébe is, hiszen korábban több oldalt is indítottak az alkalmazáson, hogy új közönséget érhessenek el. A BBC hivatalos TikTok-fiókjának jelenleg 4,4 millió követője van, és jelenleg is aktív, továbbra is posztol tartalmakat. Azt is megerősítették, hogy más oldalaik, köztük a BBC News, a BBC Sport és a BBC Radio 1 oldalai is elérhetőek maradnak.