Clouds
21 Budapest
Dollár
353,69 Ft
Euró
384,70 Ft
Font
434,16 Ft
Bitcoin
27,564 $

Új-Zéland is lépett: korlátozzák a TikTok használatát

Fotó: MTI/EPA/Roman Pilipej
Ausztrália és Óceánia
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Új-Zéland is csatlakozik az Egyesült Államokhoz és egy parlamenti döntéssel korlátozzák a TikTok használatát minden olyan eszközön, melyek hozzáférnek az érzékeny kormányzati rendszerekhez.

A CNN jelentése szerint Új-Zéland még március hónap vége előtt betiltja TikTokot minden olyan eszközön, mely hozzáférést biztosít parlamenti hálózatához, ezzel pedig az ország a legutóbbi, mely hivatalosan is betiltja a pekingi székhelyű technológiai konglomerátum tulajdonában lévő népszerű közösségi médiaplatformot.

Soron kívül Nem lesz egyszerű a közlekedés a Puskás Aréna környékén csütörtök este

Az Egyesült Államok vezetésével egyre több nyugati ország dönt a tilalom mellett, de minimum korlátozásokat vezetnek be a TikTok kormányzati eszközön való használatára vonatkozóan, s kivétel nélkül minden ország a nemzetbiztonsági aggályokra hivatkozva hozta meg döntését.

Rafael Gonzalez-Montero, az új-zélandi parlamenti szolgálat vezetője pénteki nyilatkozatában úgy fogalmazott, a videómegosztó alkalmazás fenntartásának kockázatai “elfogadhatatlanok”:

“Ezt a döntést saját szakértőink elemzése alapján, valamint a kormányzaton belüli és nemzetközi kollégáinkkal folytatott megbeszéléseket követően hoztuk meg. Kiberbiztonsági szakértőink tanácsára a parlamenti szolgálat tájékoztatta a képviselőket és a munkatársakat, hogy a TikTok alkalmazást eltávolítjuk minden olyan eszközről, mely hozzáfér a parlamenti hálózathoz.”

Hozzátette azonban, hogy azok, akiknek “demokratikus feladataik ellátásához” szükségük van az alkalmazásra, kivételt képezhetnek.