Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,95 Ft
Euró
392,45 Ft
Font
459,48 Ft
Bitcoin
62,994 $

Dráma Münchenben, kikapott a Bayern a Dortmundtól

Remek formában ment el a válogatott szünetre a Bayern München, viszont katasztrofális teljesítménnyel tértek vissza.

Fotó: EPA/RONALD WITTEK
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Bayer Leverkusen már a kezei között érezheti a bajnoki címet, ehhez kétség sem férhet. Xabi Alonso ráadásul bejelentette, nem igazol el, hiába ajánlotta fel neki az állást a Liverpool. Nem sokan fogadtak volna erre a forgatókönyvre, de a spanyol készen áll arra, hogy a Bajnokok Ligájában is meneteljen a németekkel.

Ugyan a Hoffenheim megszerezte ellenük a vezetést a legutóbbi fordulóban a 33.percben, drámai módon a 88. és a 91. percben betaláltak a hazaik, amivel, ha az utolsó pillanatokban is, övék lett a győzelem. Nagyon közel állt ahhoz a Hoffenheim, hogy elvegye a Leverkusen veretlenségét, ám nem jártak sikerrel. Soron kívül Rárepültek a magyarok az online értékpapírszámla-nyitásra

Mintha a sors is azt akarná, hogy a Bayer Leverkusen legyen a bajnok, és miután a rivális Bayern München még csak pontot sem szerzett a Dortmund ellen, gyakorlatilag minden eldőlt. A Leverkusen 73 ponttal vezeti a bajnokságot 27 fordulót követően, egyedüliként a mezőnyből még mindig veretlenül.

A Bayern a veresége után 60 pontos, és már nem az előttük lévőre kell figyelniük, ugyanis, ha a Stuttgart hozza a meccsét, akkor mindössze 1 pontra lesznek a rekordertől. Ez pedig újabb kellemetlenség Tuchel számára, akinek a helyét lehetséges, hogy egy olyan edző veszi át, aki nemrég még Münchenben dolgozott.

Rég volt példa arra, hogy a Dortmund legyőzze a Bayernt, ráadásul hazai pályán. Ez most megtörtént, Adeyemi már a 10. percben megszerezte a vezetést, majd Ryerson a 83. percben megduplázta az előnyt. Kane ugyan a 89. percben szépített, les miatt visszavonták a találatát, így nem tudtak növelni góljai számát.