Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,21 Ft
Euró
393,53 Ft
Font
457,49 Ft
Bitcoin
66,631 $

Akár váratlant is húzhat a Bayern München Tuchel távozásával

A Bayern München a hírek szerint megvizsgálja annak lehetőségét, hogy Julian Nagelsmannt újra vezetőedzőként alkalmazza, mindössze 12 hónappal a klubtól való elbocsátása után.

Fotó: EPA/RONALD WITTEK
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A Sport Bild értesülései szerint Max Eberl, a Bayern München sportigazgatója megkereste Nagelsmannt, hogy felmérje érdeklődését egy esetleges visszatérés kapcsán a bajor klubhoz. Mindez annak köszönhető, hogy a Bayern München továbbra is keresi a jelenlegi vezetőedző, Thomas Tuchel utódját, akinek jelenlegi szezon végén esedékes távozását már korábban megerősítették.

Nagelsmann eredeti megbízatása a Bayern Münchennél 2023 márciusában ért véget, amikor a klub úgy döntött, hogy megválnak tőle, és Tuchelt nevezik ki utódjául. A menesztésére annak ellenére is sor került, hogy Tuchel a 2022-23-as szezon utolsó játéknapján drámai Bundesliga-bajnoki diadalra vezette a csapatot. Soron kívül Kiürítettek egy budapesti általános iskolát, 30-35 gyereket vittek kórházba

A Bayern München jelenleg 10 pont hátrányban van a Bayer Leverkusen mögött a bajnokságban. Nagelsmann azt követően került ismét célkeresztbe, hogy a Bayern München eredeti célpontjai, Xabi Alonso és Zinedine Zidane kizárta magát a vezetőedzői posztért folyó versenyből.

A többi jelölt között állítólag a Brighton-t irányító Roberto De Zerbi és a Manchester United korábbi menedzsere, Ralf Rangnick is ott szerepel. Noha döntés még nem született, Nagelsmann esetleges újbóli alkalmazása kifejezetten meglepő csavart hozna ebbe a lassan hónapok óta íródó történetbe.