A Barca leállította a tárgyalásokat, de Griezmann így is távozhat

Fotó: Twitter/FC Barcelona
not image

Hujber Dávid

2021.július.22 - 15:47

A katalánok továbbra is azon dolgoznak, hogy megváljanak a francia világsztártól, akinek túl magas a fizetése, és ez a szabályok betartása miatt kritikus szempont.

A MARCA beszámolója szerint a Barcelona valóban meg akar válni Griezmanntól, és a lehető leghamarabb, még ezen a nyáron. Elsősorban nem sportszakmai szempontból akarják elküldeni, hanem ez csupán a pénzről szól.

Mivel Messi mögött Griezmann a legjobban fizetett játékos a Camp Nou-ban, elengedhetetlen, hogy megváljanak tőle a bérköltségeket érintő szabályok betartása miatt. A francia csatár nélkül a csapat életképesebb formában működhetne tovább, de ez nem ilyen egyszerű.

Hetekkel ezelőtt megkezdték a tárgyalásokat az Atletico Madriddal, akik Saúlt adnák cserébe a klasszisért. Nem ismeretlen számukra, mivel korábban éveken át volt a madridiak legnagyobb sztárja. Ezek a tárgyalások időközben megrekedtek, mert a Barca nem volt elégedett a feltételekkel.

Griezmann költözése még mindig a napirendi pontok között szerepel, de tény, hogy a katalán csapat leállította a tárgyalásokat Saúl megszerzését illetően, bár ez még nem jelent teljes visszavonulást a részükről, csak szeretnének némi gazdasági kompenzációt kapni az üzlet részeként, mivel a csatár sokkal többet ér, mint a középpályás.

A Premier League és a PSG jelenthet még megoldást, ahol ugyancsak érdeklődnek a franciáért. Legutóbb egy érdekes csereüzletről számoltak be a sajtóban a Citynél, ahol több olyan sztár is van, akik elcserélhetőek lennének, kezdve Sterlinggel.