A Manchester Cityvel cserélhet világsztárt a Barcelona

Fotó: Twitter/FC Barcelona
not image

Hujber Dávid

2021.július.21 - 16:38

Valószínűleg csak az a kérdés, hogy melyik csapatnál folytatja tovább Griezmann, és ki érkezik érte cserébe, illetve honnan.

Griezmann nem a formája miatt távozhat, mert azzal összességében nincs gond. Itt főként a pénzügyi szempontok játszanak szerepet, mivel a Barcának drasztikus mértékben kell csökkentenie a bérköltségeit, és a francia csatár keresi a legtöbbet Messi mögött.

Ahhoz, hogy Messi aláírja az új szerződését, és a korábbi négy szerzemény igazolását is jóvá tudják hagyatni a szövetséggel, nem egy futballistától kell megválnia a klubnak. A Barcelona nemcsak eladásokkal operál, hanem többek között cserékkel is.

Mint arról korábban többször is beszámoltunk, Griezmann nyitott arra, hogy újra az Atletico játékosa legyen, ahol Saúlt cserélhetik el rá, miután Félixet semmiképpen nem akarják belevonni az üzletbe a madridiak.

Az elmúlt napokban azonban megrekedtek a tárgyalások a két klub között, és többek között emiatt is nézhet új lehetőségek után a katalán együttes. A City és a Barcelona kapcsolata ideális Guardiola személye miatt, és mivel a briteknél több sztár is távozás előtt állhat, miközben a BL-riválisnak csatárra van szüksége, adott lehet az üzlet megkötése.

Az egyik legjobb támadóját engedheti el a Liverpool

Griezmann azonban csak „B” terv lehet, mert Kane vezeti a listát, akiért 120 millió fontot adhatnak. A Mundo Deportivo szerint a Barcának lenne kit választania, mivel Sterling, Silva, Mahrez és Laporte is a megszerezhető kategóriába tartozik.

Korábban egy Griezmann-Dybala cserére is írtak a sajtóban, ám ezt a katalán klub forrásai cáfolták az MD-nek.