Úgy tűnik, a Barcelona megkezdi a nagytakarítást: szót kért az elnök

Fotó: Twitter/FC Barcelona
not image

Hujber Dávid

2021.május.18 - 22:38

Az elnök biztosított mindenkit arról, hogy a következő héttől fontos változások következnek a klub életében Barcelonában.

Joan Laporta nagyon komolyan gondolja, hogy jelentős változtatásokat hajtson végre a klubnál, mely idén akár a bajnoki címet is begyűjthette volna, de a legtöbb ziccert kihagyta, így nem lehetett más a végeredmény.

A MARCA a cikkében arról számolt be, hogy az elnök szerint a Barcelonának ciklusváltásra és egy igazi átszervezésre van szüksége. Olyannyira komolyan gondolja mindezt, hogy már a következő héttől fontos döntéseket fog hozni erről.

A nyilatkozatát azzal kezdte, hogy a szezon végén a csapatot a játék és az eredmények függvényében fogja értékelni. „ Megnyertük a Copa del Rey-t és nagyon büszkék vagyunk erre a sikerre, de a Bajnokok Ligájából rendkívül korán kiestünk, addig a bajnokságot az én meglátásom szerint érthetetlen módon elvesztettük.”

„A következő héttől kezdve egy sor döntést kell meghozni, amiket nyilvánosságra fogunk hozni. Keményen és hatékonyan kell dolgoznunk, hogy egy versenyképes csapat legyünk, amivel megnyerjük a Bajnokok Ligáját és a bajnokságot.”

„Amikor egy ciklus végéről vagy a megújulásról beszélek, akkor az azért van, mert úgy gondolom, hogy erre van szükség.” Laporta az utolsó forduló után fog találkozni Ronald Koemannal, akit a hírek szerint 99%, hogy meneszteni fognak.