Sajtó: 99%, hogy a Barcelona a szezon után kirúgja Koemant

Fotó: Twitter/FC Barcelona
not image

Hujber Dávid

2021.május.18 - 07:44

Miután Ronald Koeman még a második helyet sem tudta megszerezni a Barcelonának, gyakorlatilag biztossá vált a sorsa.

A holland edző a lehető legnehezebb helyzetben vette át a Barcelona irányítását tavaly nyáron. A csapat padlóra került a gazdasági válság okozta anyagi károk miatt, miközben Lionel Messi bejelentette, hogy távozni akar.

Az sem könnyítette meg a dolgát, hogy kiadták Luis Suarez útját, akit ráadásul „aprópénzért” adtak tovább az egyik legnagyobb riválisnak. Már akkor sokan sejtették, hogy ez nagyon rossz döntés volt a katalánok részéről, ami be is bizonyosodott, mert valószínű, hogy az Atletico Madrid bajnokságot nyer, és Suarez sokat tett hozzá ehhez a sikerhez.

Koeman menesztéséről már egy évvel ezelőtt beindultak a pletykák, és úgy tűnik, hogy immáron biztosan le fogják cserélni. A The Sun a cikkében arról jelentett, hogy a Barcelona 99%-ban biztos abban, hogy kirúgja az edzőjét, miután a klub 2008 óta először nem tudott ott lenni az első két hely valamelyikén a LaLigában.

Akár a bajnoki címet is behúzhatták volna, erre nem egy esélyük volt az elmúlt hetekben, de nem tudtak élni a lehetőséggel. Messiék a szezon utolsó előtti hétvégéjén vesztették el minden reményüket, amikor 2-1-re kikaptak a Celta Vigótól.

Mivel a két Madridi csapat is győzött, okafogyottá vált a helyzet, és köztük dől el a bajnoki cím sorsa. Két pont a különbség a városi riválisok között, addig Messiéknek be kell érniük a dobogó harmadik fokával, bár még azt is elbukhatják.

Ennyit kereshet Messi heti szinten a Manchester Citynél, ha megkötik az üzletet

Legutóbb a 2007-08-as szezonban voltak ilyen helyzetben, amikor Messi mellett Henry és Ronaldinho is a csapat tagjai voltak. A gyenge szezon miatt a RAC1 úgy véli, hogy a Barcelona 99% biztos Koeman menesztésében.

A hírek szerint csak akkor maradhat a helyén, ha nem találnak megfelelő utódot a helyére. Korábban Mikel Arteta is szóba került, aki az Arsenalt irányítja, de Xavi Hernandez állhat a legközelebb ahhoz, hogy leüljön a kispadra, ahol egykor játékosként szerepelt, és a klub egyik legnagyobb legendája lett.