Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,008 $

A Barcelona vezetősége tesz még egy utolsó, elkeseredett kísérletet Xavi meggyőzésére

Mielőbb meg kellene találniuk az utódját, ez azonban egyáltalán nem könnyű feladat.

...svg content...MTI/EPA/JUANJO MARTIN
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Habár a Real Madrid elleni 3-2-es vereséggel lényegében eldőlt a bajnoki cím sorsa, és egy nagyon rosszkor kapott piros lap miatt a Bajnokok Ligájából is nyert helyzetből búcsúzott a katalán csapat, Laporta még így is megszavazná a bizalmat Xavinak.

Csakhogy a Barcelonát három éve irányító egykori klubikon már hónapokkal ezelőtt kijelentette, hogy a szezon végén biztosan távozik a csapattól. Úgy érezte ugyanis, hogy nem értékelik kellőképp a munkáját. Soron kívül Verőcei halálos hajóbaleset: felvételek a kutatásról az eltűntek után

Egészen eddig biztosnak tűnt, hogy Xavi tartja magát korábbi elhatározásához, ám sajtóhírek szerint talán mégis lehet visszaút. Hamarosan ugyanis összeül az edző és a klubvezetés, Joan Laporta elnök mellett pedig Rafa Yuste alelnök és Deco sportigazgató is igyekszik maradásra bírni Xavit.

Ehhez valószínűleg komoly garanciákat kellene vállalniuk az átigazolások kapcsán, ámde a Barcelona továbbra sem igazolhat nagy neveket, sőt, még így is túllépik a La Liga költési limitjét, így vélhetően további játékosoktól kell elbúcsúzniuk – írja az ESPN.

Amennyiben Xavi végül mégsem gondolja meg magát, úgy minden bizonnyal a Barcelona B edzője, Rafael Marquez lesz a következő jelölt. Marquez maga is évekig Barcelona játékos volt, és edzői szinten is jelentős tapasztalatokat szerzett a csapatnál az elmúlt évek során.