Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,67 Ft
Euró
394,44 Ft
Font
460,80 Ft
Bitcoin
62,728 $

Barátnője szakítani akart vele, mire a bánki férfi arcon ütötte és pillangókést dobott utána

A 23 éves férfi erőszakkal próbálta maradásra bírni barátnőjét, aki egyértelműen jelezte számára, le akarja zárni vele kapcsolatukat.

Fotó: Unsplash/Melanie Wasser
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélhetik azt a 23 éves bánki férfit, aki erőszakkal próbálta maradásra bírni a szakítást bejelentő barátnőjét: a Nógrád Vármegyei Főügyészség sajtóközleményéből derült ki, hogy a vádirat szerint a férfi 2023. február 20-án összeveszett a 20 éves barátnőjével egy, a bánki üdülőtelepen lévő házban, mert a lány szerette volna lezárni a kapcsolatukat.

A vita során a férfi agressziója tettlegességig fajult és arcon ütötte a lányt, mire a bántalmazott lány elindult a település központjába, hogy szüleitől telefonon segítséget kérjen. Csakhogy a férfi ezt nem hagyta és a pillangókését 15 méter távolságból felé dobta. Noha a kés nem találta el a lányt, ijedtében felsikított. Soron kívül Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma

Ezen a ponton ismét veszekedni kezdtek, a férfi pedig közben ismételten magához vette a kést és azzal fenyegetőzött, hogy önmagában és a lányban is kárt tesz, ha nem békül ki vele. A lány szerencséjére ekkor egy arra járó nő sietett a segítségére, akit a férfi előbb ugyancsak megfenyegetett a késsel, de végül távozott a helyszínről.

Az ügyészség közlése szerint mivel a férfi a cselekményt az élet kioltására alkalmas eszközt magánál tartva követte el, az ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével, és – mivel a cselekmény után kannabiszt szívott – kábítószerbirtoklás vétségével vádolta meg a támadót.

Mivel azonban a sértett és a segítségére siető nő sem kérte a kizárólag magánindítványra büntethető könnyű testi sértés, valamint a zaklatás miatt a férfi megbüntetését, ezért ezek miatt a férfinek nem kell felelnie a Balassagyarmati Járásbíróság előtt.