101 holttestet egyelőre nem azonosítottak az indiai vonatszerencsétlenséget követően

TÉMÁK:
#halottak #India
Fotó: A kelet-indiai Orisza államban három nappal korábban történt vonatszerencsétlenség egyik halálos áldozatának koporsóját teszik mentőautóba egészségügyi dolgozók egy bhubaneszvari kórházban 2023. június 5-én. A feltehetőleg az elektronikus jelzőrendszer hibája miatt bekövetkező, három vonatot érintő balesetben legalább 275 ember életét vesztette, mintegy 1200 megsérült. MTI/AP/Rafik Makbúl
Ázsia
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő
TÉMÁK

Napokkal a szörnyű indiai vonatszerencsétlenséget követően 101 holttestet továbbra sem azonosítottak a hatóságok.

Időközben helyreállították a vonatforgalmat a tragédia helyszínén Indiában, ahol százával haltak meg az emberek a három vonat összeütközését követően. Rengetegen kerültek kórházba, így nem kizárt, hogy tovább nőhet az áldozatok száma.

Soron kívül Kiderült, ki az esztergomi robbantás TEK-es áldozata

Rinkesh Roy, a keleti központi vasútvonal vasútigazgatója az ANI-nak azt mondta, körülbelül 200 embert még mindig Odisha kórházaiban ápolnak. Arról nincs információ, hogy hányan lehetnek, akiknek válságos az állapotuk.

Eddig legkevesebb közel 300 halottról tudni, és több mint 1000-en sérültek meg a balesetben. A tisztviselők elmondása szerint 101 holttestet kell még azonosítaniuk, ami egyelőre nem történt meg – írj az NDTV.

A hivatalos közlemény részeként árulták el azt is, hogy körülbelül 1100-an sérültek meg a balesetben, és 900-an lehetnek, akiket már hazaengedtek. A 278 holttest közül 101-en vannak, akiket pillanatnyilag azonosítatlanul helyeztek el a hullaházakban.

A Bhubaneswarban őrzött 193 holttestből 80 holttestet azonosítottak. 55 holttestet időközben átadtak a hozzátartozóknak, akik röviddel ezután megtarthatják a gyászszertartást. A hivatalos vizsgálat továbbra sem zárult le a szerencsétlenség körül, több felelőse is lehet a tragédiának.