Clouds
21 Budapest
Dollár
344,90 Ft
Euró
371,19 Ft
Font
432,10 Ft
Bitcoin
27,070 $

Azeri Nagydíj: videón Fernando Alonso újabb zseniális rajtja

Fotó: Fernando Alonso, az Aston Martin spanyol versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Azeri Nagydíján a bakui versenypályán 2023. április 30-án. MTI/AP/Szergej Gric
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Fernando Alonso fiatalkora óta az egyik legnagyobb rajongó, amit ismét bizonyított, legutóbb Bakuban.

Fernando Alonso nem mellesleg az év egyik legszebb előzését mutatta be Bakuban az elmúlt hétvégén, ahol összességében egy unalmasabb vasárnapi versenyt kaptunk. Sajnos messze nem hozta azt a szintet a futam, amit vártunk, de még mindig sok verseny van hátra.

Soron kívül Azonnal töröld ezeket az alkalmazásokat a telefonodról

Nem beszélve arról, hogy a két időmérő és a sprintfutam is rendben volt, nem panaszkodhattunk. Sőt, Sergio Pérez duplázásával csak szorosabbá vált a bajnokság, ami ugyancsak pozitív hír a Forma-1 számára.

Meglátjuk, a Ferrari tempója mennyire volt valós Bakuban, mert abszolúte biztató a kép. Az Aston Martin pedig továbbra is gyors, és Alonso nem volt messze attól, hogy sorozatban negyedik alkalommal is harmadikként érjen célba.

Ebben a Ferrari monacói versenyzője, Charles Leclerc akadályozta meg, és tiszta sor, az olaszok feltámadása nélkül Alonso megint ott lehetett volna a dobogón. Nagy csata lehet ez még közöttük a folytatásban.

Ismét a spanyol világbajnok került főszerepbe, aki hiába jár a 40-es éveiben, semmit nem koptak a reflexei. Jól bizonyítja mindezt az alább látható onboard felvétel is, ahogyan Alonso kilő a startnál Bakuban.