Clouds
21 Budapest
Dollár
344,85 Ft
Euró
371,15 Ft
Font
432,17 Ft
Bitcoin
26,799 $

F1 2023: így áll most a bajnoki tabella az Azeri Nagydíj után

Fotó: EPA/ALI HAIDER
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Max Verstappen előnye minimálisra csökkent, addig Fernando Alonso még mindig ott van a dobogón.

Nem lehet azt mondani, hogy lerágtuk volna a körmeinket az izgalomtól az Azeri Nagydíjtól, de azért voltak események Bakuban. Időközben az F1-es összefoglaló videó is megjelent a versenyről, ami eddig összességében a leggyengébb volt idén.

Soron kívül 5G-tornyokat akart megsemmisíteni egy oltásellenes összeesküvés-elméletet valló nő

Annak ellenére is, hogy jók voltak az előjelek, és a sprintfutam egyáltalán nem volt rossz. Ennek a hétvégének igazán egy nyertese volt, aki közel tudott kerülni Max Verstappen-hez a tabellán a két győzelmével.

Sergio Pérez szintén két győzelemnél jár a szezonban, és 87 pontot számol, míg Verstappen 93 egységet gyűjtött eddig. A holland világbajnoknak idén nem volt rosszabb eredménye a második helynél, ami sokat elmond.

Fernando Alonso pedig közel járt ahhoz, hogy sorozatban negyedik alkalommal is harmadik legyen, amire ezelőtt nem volt példa a pályafutásában. Végül negyedikként intették le Bakuban, de így is ott van a harmadik helyen a bajnokságban 60 egységgel.

Mögötte Lewis Hamilton érkezik 48 ponttal, míg a legeredményesebb Ferrari-versenyző, Carlos Sainz Jr. az 5. Charles Leclerc szorosan követi, és ez volt az első olyan hétvégéje, amikor dobogóra állhatott két rajtelsőséget követően.