Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,70 Ft
Euró
390,18 Ft
Font
463,01 Ft
Bitcoin
66,737 $

Kiderült, mekkora nyereséggel zárta Azahriah a tripla Puskás-koncertet

A fiatal előadó menedzserei szerint a stáb eredetileg 800-900 milliós kiadással kalkulált, ez végül közel a kétszeresére nőtt.

...svg content...Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Style
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Kétmilliárdos bevétellel, nettó 1,4 milliárd forint kiadással és 600 milliós nyereséggel zárta Azahriah a tripla Puskás-koncertet, a show munkálataiban pedig megközelítőleg 1500 ember vett részt. Mindez abból az interjúból derült ki, amelyben a fiatal énekes menedzserei, Tóth Gergő és Tóth Kristóf osztottak meg részleteket. Elmondásuk szerint a stáb eredetileg 800-900 milliós kiadással kalkulált, ez végül tehát közel a kétszeresére, 1,4 milliárd forintra nőtt, aminek előre nem látható költségek és az infláció is az oka volt.

De a pontos összeget csak később tudják elárulni, mivel még utólag is érkeznek be hozzájuk számlák, így a színpadon használt technika egy részét is tárolniuk kell egy raktárban – szemlézte a hvg360-nak adott interjút a Telex. Egyúttal arra is fény derült, hogy a három koncertre összesen 138 890 jegyet értékesítettek, az elsőn 45 ezer néző volt, a másik két nap 47-47 ezer. A három koncerten nagyjából 1500 ember dolgozott, ebből kilencszázat a biztonsági személyzet adott. Soron kívül Külföldre ment a gyerekbántalmazó karateedző

A pirotechnika Angliából érkezett a Puskásba, a lánggépek és a szikragépek Belgiumból, a fénytechnikai pótlás Németországból és Lengyelországból jött. Tóth Gergely szerint minden sokszorosan túl volt biztosítva, a színpad feletti hatalmas, 700 kilós zombikezekről például egy 88 oldalas biztonsági-technikai tanulmányt kellett elfogadtatniuk, a tűzoltók pedig azt mérték ki, hogy milyen távolság lehet a lánggép és a közönség között – részletezték.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Azt már mi is megírtuk, hogy a koncertekre 250 milliós színpadot építettek, aminek egyes részei itthon nem is beszerezhetőek. De Tóth Kristóf arról is szót ejtett, miszerint ezután sem lesz idejük pihenni, most indulnak a nyári koncertek, köztük több külföldi fesztivál, lesz egy európai turné is, és közben forgatják a Mi vagyunk Azahriah című zenés, félig doku-, félig fikciós mozifilmet is. Ahogy azt már megírtuk, az alkotás premierdátuma november 28-a, az egyéb részletekre ebben a cikkben tértünk ki.

Míg a Puskásban készült koncertfilm néhány héten belül felkerül a YouTube-ra, ahol ingyen megnézhetik majd azok, akik esetleg nem jutottak el egyik fellépésre sem, vagy újból átélnék az élményt. Mindemellett arról is beszámoltunk, hogyan mutatkozik meg Azahriah sikere a mögötte álló cég pénzügyeiben. A Supermanagementnél a 2024-es eredmény lesz érdekes pénzügyi szempontból, hiszen azokban az adatokban még jobban látszódni fog Azahriah népszerűsége és a Puskás-beli tripla koncertje is.

Jó hírt közölt utasaival a Wizz Air

Az egész világon jelentkező informatikai probléma a Wizz Air-t sem kerülte el.

Szoros vereség az olaszoktól a magyar férfi vízilabda-válogatott olimpiai felkészülési mérkőzésén

A magyar férfi vízilabda-válogatott 15-14-es vereséget szenvedett az olasz csapattól egy ötméteresekkel eldöntött felkészülési mérkőzésen Szirakúzában.