Az európai lezárásokat kritizálta Donald Trump

Opa-Locka, 2020. november 2. Az újraválasztásáért induló republikánus Donald Trump amerikai elnök támogatóihoz beszél egy kampányrendezvényen a Florida állambeli Opa-Locka repülőterén 2020. november 1-jén. Az elnökválasztást november 3-án tartják az Egyesült Államokban. MTI/AP/Evan Vucci
not image

Kulcsár Péter

2020. november 2. - 17:18

Élesen kritizálta a koronavírus-járvány megfékezése céljából elrendelt korlátozásokat az amerikai elnök a Michigan államban tartott kampányrendezvényén.

Élesen kritizálta a koronavírus-járvány megfékezése céljából elrendelt korlátozásokat az amerikai elnök a Michigan államban tartott kampányrendezvényén.

Az amerikai elnök drákóinak nevezte az egyes európai országokban foganatosított szigorú intézkedéseket.

“Európa drákói lezárásokat rendelt el, a fertőzések és a halálesetek számai ugyan emelkednek, de szerintem ez akkor is drákói szigor” – fogalmazott Trump a hívei előtt. Hozzátette: “most aztán majd újból mindent az elejéről kell kezdeniük. Mi az ördögöt csinálnak? Azon gondolkodom, hogy majd átmegyek és elmagyarázom nekik”.

Donald Trump azt hangoztatta, hogy ő éppen most vezényli le a visszatérést a normális hétköznapi élethez, s teszi ezt úgy, hogy az országot nem zárták le.

“Elmondhatom, hogy nálunk nincs lezárás” – mondta az egybegyűlteknek, akik ovációval fogadták szavait. Ígéretet tett arra is, hogy az Egyesült Államok egyes részeit soha többé nem zárják le.

Az Egyesült Államokban már több mint kilencmillió koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak, a betegség szövődményeiben több mint 230 ezer ember halt meg.